Căutare Live

După cartofi, alte legume au fost contaminate! Ce au descoperit autoritățile în mii de tone de dovlecei

La doar o săptămână de zile după ce mii de tone de cartofi din Egipt au fost descoperite contaminate, inspectorii Autorătăţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) au depistat, într-un depozit din judeţul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei infestate cu reziduuri de pesticide.

Conform News.ro, dovleceii proveneau din Turcia şi s-a înregistrat depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

”Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M”, anunţă ANSVSA.

Reprezentanţii Autorităţii anunţă că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

”Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecţie la frontieră şi în punctele finale de import, vizează determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import”, mai anunţă ANSVSA.

Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.

Peste o mie de tone de cartofi din Egipt, care au fost oprite în portul Constanța, vor fi trimise înapoi în Africa. Autorităţile au descoperit că marfa este contaminată cu o bacterie foarte periculoasă care afectează culturile. Marfa va fi distrusă la destinaţie.

Incredibil! Cine a câștigat marele premiu la Loto 6/49 din 15 aprilie, în valoare de 300.000 de euro... Meteorologii aduc veşti RELE pentru următoarele două săptămâni! Iată cum va fi vremea în minivacanţa de 1 MAI...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x