Antena Căutare

După cartofi, alte legume au fost contaminate! Ce au descoperit autoritățile în mii de tone de dovlecei

La doar o săptămână de zile după ce mii de tone de cartofi din Egipt au fost descoperite contaminate, inspectorii Autorătăţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVA) au depistat, într-un depozit din judeţul Ilfov, aproape 20 de tone de dovlecei infestate cu reziduuri de pesticide.

Conform News.ro, dovleceii proveneau din Turcia şi s-a înregistrat depăşirea limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M. Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

”Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M”, anunţă ANSVSA.

Reprezentanţii Autorităţii anunţă că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

”Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecţie la frontieră şi în punctele finale de import, vizează determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import”, mai anunţă ANSVSA.

Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.

Peste o mie de tone de cartofi din Egipt, care au fost oprite în portul Constanța, vor fi trimise înapoi în Africa. Autorităţile au descoperit că marfa este contaminată cu o bacterie foarte periculoasă care afectează culturile. Marfa va fi distrusă la destinaţie.

Avertisment înfiorător al unei clarvăzătoare despre tragedia care ar putea lovi țara noastră: "Doamne fereşte de un... Meteorologii aduc veşti RELE pentru următoarele două săptămâni! Iată cum va fi vremea în minivacanţa de 1 MAI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x