Antena Căutare

E bataie mare pe locurile scoase la concurs de facultatile de agronomie din tara

Studenti de toate varstele se ingramadesc sa invete cum sa lucreze pamantul si sa creasca animale, totul pe banii Uniunii Europene. Iar asta se vede si in rata de absorbtie a fondurilor europene dedicate agriculturii.

Domnul Toader este fermier, cu acte in regula. In ultimii 15 ani de zile, prin mainile lui au trecut mii de pasari. Chiar in acest moment, are in ferma peste cincii mii.

Banii nu vin din carne, cat din ouale vandute. Dar are nevoie de investitii serioase. A pus ochii pe fondurile europene, insa pentru a le accesa ii mai trebuie un lucru. Asa ca a schimbat halatul din ferma cu cel din facultate. Este student in anul patru, la facultatea de Zootehnie din Cluj.

Raspuns corect. La fel de bine se descurca si colegii lui. Unii, mai batrani ca el. Cei mai multi vin la cursuri cu acelasi gand. Pentru a obtine fonduri ai nevoie si de diploma.

Asa se explica explozia numarului de candidati la facultatile de profil din tara. In ciuda rezultatelor dezastruoase de la examenul de bacalaureat, din ultimii ani. In Iasi, spre exemplu, pentru un loc la Universitatea de Agronomie se bateau acum cinci ani maximum doi candidati. Anul acesta, concurenta a ajuns la 12 candidati pe loc.

Unii studenti nu vin singuri. Isi aduc si parintii. Asa se face ca Programul National de Dezvoltare Rurala este cel mai accesat program cu finantare europeana. Practic, jumatate din fondurile alocate prin acest prgram au fost deja folosite. Cu mult peste media absorbtiei europene la nivel national care este de numai 10%.

In centrele de recuperare psihiatrica se moare sub ochii medicilor ... Produsele traditionale isi gasesc tot mai greu clientii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x