Antena Căutare

E LEGE în VIGOARE! Primești AMENDĂ de 20.000 de lei, dacă nu DISTRUGI această BURUIANĂ!

Legea Ambroziei, promulgata! Cine primeste amenzi uriase!

E LEGE în VIGOARE! Amenzi uriașe pentru fermierii și proprietarii de terenuri care nu stârpesc ambrozia.

Legea privind combaterea buruienii Ambrozia care prevede că proprietarii de terenuri şi administratorii care nu desfășoară lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii riscă amenzi de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice. Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 227 din 14 martie 2018.

Legea care poate aduce amenzi uriașe a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și publicată în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că își produce afectele.

Cine riscă amenzi pe legea Ambroziei

-proprietarilor sau deținătorilor de terenuri;
-administratorilor drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole.

Măsura are ca scop evitarea instalării și răspândirii vegetației adventive invazive și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

În scopul distrugerii buruienii ambrozia și al prevenirii răspândirii acesteia, persoanele menţionate vor desfășura periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.

sursa: agrointel.ro

Sărbătoare importantă pentru toți creștinii! Ce trebuie să faci vineri ca să-ți meargă bine tot ANUL!... EVALUAREA NAŢIONALĂ 2018. Elevii, EMOŢII MARI! REZULTATE simulare examen de Evaluare Naţională...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x