Antena Căutare

E oficial! Bucureștenii au aflat când va fi gata linia de metrou Drumul Taberei!

Bucureștenii se întreabă tot mai des când va fi gata linia de metrou Drumul Taberei. Oficialii Metrorex au făcut anunțul!

Bucureștenii se întreabă tot mai des când va fi gata linia de metrou Drumul Taberei. Oficialii Metrorex au făcut anunțul!

Directorul tehnic din Metrorex, Ionel Oprea, a declarat, joi, că linia de metrou Drumul Taberei va fi funcţională la mijlocul anului 2017, însă sunt slabe şanse ca linia care ar urma să lege Bucureştiul de aeroportul,,Henry Coandă" să fie gata până în 2020.

"În mod realist, lucrările la linia de metrou Otopeni nu pot începe mai devreme de un an, pentru că elaborarea documentaţiei tehnice durează un an. Cu mari, foarte mari eforturi materiale şi financiare s-ar mai putea atinge termenul 2020, însă, realist vorbind, este foarte puţin probabil să se ajungă până la aeroport până în 2020. Eu am propus încă de acum doi ani documentele, dar fiindcă nu s-au aprobat, eu am propus 2021 ca an de punere în funcţiune a acestei linii de metrou", a declarat Ionel Oprea, directorul tehnic al Metrorex în faţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Consiliul General al Capitalei (CGMB) a aprobat, joi, în unanimitate Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea Magistralei 6 de metrou, care urmează să conecteze, în subteran, Bucureştiul de aeroportul ,,Henry Coandă" din Otopeni.

"Această linie de metrou are 14 kilometri şi 12 staţii, din care nouă în Bucureşti şi trei în judeţul Ilfov. Magistrala 6 are peron comun cu Magistrala 4, la staţia ,,1 Mai", după care se dezvoltă către cartierul Pajura, deservind apoi zona de la bulevardul Expoziţiei, zona de la Gara Băneasa, zona comercială Băneasa, alte staţii sunt Washington, la Ambasada Americii, staţia Paris, la Şcoala Franceză, staţia Bruxelles, la linia de centură a Bucureştiului. În Ilfov avem trei staţii, la Primărie – Otopeni Centru, în zona Aqua Park – staţia I.C. Brătianu şi ultima staţie – Aeroport Otopeni", a precizat directorul Metrorex.

Ionel Oprea a mai explicat că se vor săpa două tuneluri în paralel, cu o distanţă de cel puţin 500 de metri între ele şi urmează să fie cumpărate patru freze de săpat (TBM – Tunnel Boring Machine) care urmează să fie achiziţionate prin licitaţie, arată cei de la b365.ro.

,,Proiectul costă, în total, fără TVA, un miliard de euro, în care sunt incluse şi cele aproximativ 55 de proprietăţi private care ar urma să fie expropriate. Magistrala 6 se va finanţa o treime din creditul japonez contractat în 2010, iar din cele două treimi rămase - 75% din fonduri europene şi 25% de la bugetul de stat", a mai adăugat Ionel Oprea.

Directorul tehnic al Metrorex a mai adăugat că Magistrala 5, Drumul Taberei, va funcţiona la mijlocul anului viitor, luând în calcul şi perioada de teste.

Cernobîlul există şi în România! Ciudanoviţa, localitatea în care radiaţiile sunt de 100 de ori mai mari decât cele admi... STS: În cazul lui Ioan Gyuri Pascu, trei apeluri au fost primite la 112, într-o oră şi 30 de minute. Ultimul a fost pent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x