Antena Căutare

Școlile din București, deschise de la ora 09:00! Motivul pentru care copiii ar putea să înceapă cursurile mai târziu!

Elevii din București ar putea să înceapă școala la ora 09.00, potrivit unui anunț făcut de Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, care ar vrea să implementeze acest proiect pentru a fluidiza traficul. 

Elevii din București ar putea să înceapă școala la ora 09.00, potrivit unui anunț făcut de Ecaterina Andronescu, ministrul Educației Naționale, care ar vrea să implementeze acest proiect pentru a fluidiza traficul.

Astfel, după ce primarul general Gabriela Firea a vorbit despre organizarea unei reţele de microbuze şcolare pentru decongestionarea traficului din Capitală şi a cerut sprijinul ministerului în vederea implementării proiectului, Ecaterina Andronescu a spus că nu exclude adoptarea unei formule potrivit căreia nu toate școlile să înceapă programul la ora 08:00.

" Mă gândeam - şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe - dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8,00. Să încercăm să decalăm programul în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele", a declarat Andronescu, potrivit Agerpres.

”Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (...) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate", a mai completat Ecaterina Andronescu.

De asemenea, ea a vorbit, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Municipiilor din România și despre organizarea unor laboratoare mobile în școli.

"Nu mai avem laboratoare în şcoli. Sincer vă spun că mă gândesc la o formulă de a construi laboratoare mobile şi de a deplasa aceste laboratoare de la o şcoală la alta. Când am introdus clasa pregătitoare în şcolile noastre, în cele mai multe clasa pregătitoare a intrat în laboratoarele de fizică, biologie şi chimie. Şi suntem acum în situaţia să avem un deficit de cadre didactice chiar la aceste discipline, ceea ce, fără îndoială, nu este de acceptat", a precizat ministrul, potrivit sursei citate.

Statul vrea să dea bani deținuților care au fost arestați în condiții necorespunzătoare... BNR Curs valutar 14 martie 2019. Euro și Lira ating noi recorduri azi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x