Antena Căutare

Editorial: Maternitatea Giulesti, o tragedie, doua unghiuri

OK, au arestat asistenta de la Giulesti si noi ar trebui sa fim fericiti ca institutiile statului au facut dreptate pentru moartea la rotisor a copiilor abia nascuti. Habar n-am ce probe privind periculozitatea sociala a femeii au procurorii (din experienta, inclin sa cred ca n-au mare lucru) si nu asta-i aspectul pe care vreau sa-l comentez. Am doua idei, doua unghiuri de abordare a acestei tragedii, pe care vreau sa le scot in evidenta. Incerc s-o fac fara patima. Sper sa-mi iasa.

de Victor Ciutacu
- Asistenta NU a dat foc reanimarii si NU a carpit cu manuta ei (cu scoci sau banda izolatoare) cablul aerului conditionat. NU are in fisa postului nici paza unitatii medicale, nici stingerea incendiilor, nici actele de eroism. E platita doar pentru a-si face meseria de asistenta medicala si punct. Daca a plecat din salon fara sa aiba dreptul si fara sa gaseasca pe cineva care sa stea de sase, la cheful de Sf. Maria ori sa mearga la toaleta, are partea ei de vina si, legal, trebuie sa raspunda. Insa raspunderea revine in egala masura si celor insarcinati cu PSI, si celor care se ocupa de achizitiile publice, si celor de la protectia muncii, si directorului administrativ, si managerul spitalului, si celor care-l tin in brate? Mi-e teama ca nu. Poporul vrea sange si Motoci. Acum le are.

- In oglinda, NU ma intereseaza ca asistenta este o femeie minunata si ultraprofesionista la o clinica privata, a managerului de la Giulesti sau nu, de unde am vazut imagini idilice si profund septice la televizor. Si nici ca pacientele care au bani sa nasca la privat, care au copii vii pe care aceasta-i ingrijeste si care o tutuiesc in direct la tv o apreciaza. Cele care n-au avut la tescherea suficient cash pentru a da viata unor copii la clinici private se ocupa zilele astea cu pomenirea sufletelor pe care le-au dus recent la groapa. Daca-i pute cumva sistemul de stat, de unde se recruteaza de regula clientela pentru cel privat de sanatate, NU o tine nimeni legata de glie. Sa se dedice unei activitati antreprenoriale de succes si sa lase locul liber unei alte asistente, care vrea sa munceasca, fie si pe bani mai putini, in conditii vizibil si evident defavorabile.

Tot articolul, in Jurnalul National

DDA: Cei care nu depun la timp declaratiile nu vor fi penalizati!... VIDEO! Filmul tragediei de la maternitatea Giulesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x