Live acumFilm: iua Independentei
Prime Time 20:00Chefi la cuţite

Eleve de clasa a IV-a, hărțuite sexual la școală, de învățătorul lor, în Iași! „Le pipăie în zonele rușinoase și le trimite bilețele de amor”

Mai multe eleve de clasa a IV-a din Iași au acuzat că au fost hărțuite sexual de învățătorul lor. Cadrul didactic le-ar „pipăi în zonele rușinoase” și le-ar trimite „bilețele de amor”.

Ilustrație.

Învățătorul acuzat de hărțuire sexuală are 21 de ani și este detașat de la Vaslui la școala gimnazială din satul Slobozia, comuna Voinești.

„Este vorba despre un învățător de vreo 21 de ani, venit proaspăt de la Vaslui. Are clasa primară și la ore pipăie fetele, le ridica în brațe…Uneia dintre fete i-a scris o scrisoare în care îi spunea că aș vrea să îți dau cadoul personal”. Când s-au dat cadourile la Crăciun, fata a găsit acest bilet și i l-a arătat mamei care a venit la școală și a făcut panaramă. Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete.

Doamna director s-a dus la copil acasă, cu mediatorul școlar, fără soțul meu care răspunde de problemele cu romii în Slobozia. Doamna directoare a spus că copiii spun minciuni și învățătorul are dreptate. Dacă s-ar întâmpla ceva cu vreo fată de 10-11 ani, toți părinții ne-ar condamna pe noi, că am știut, da nu am mers mai departe”, a spus mediatorul sanitar al școlii.

Primul caz de comportament deviant din partea învățătorului a ieșit la iveală pe 17 decembrie 2019, în ziua în care s-a împărțit cadourile de Crăciun către elevii școlii. Atunci a fost găsit acel bilețel.

Părinții fetiței care a primit biletul de la învățător l-au sunat pe responsabilul pe probleme cu romii din Slobozia, care la rândul lui l-a sunat pe primar, edilul sunând-o pe directoarea școlii.

„Părinții au venit la școală și au cerut să fie schimbat învățătorul, că se tem pentru fata lor. Sunt copii care nu mai vor să vină la școală, că le este frică de învățător, că le ia în brațe și le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac și a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în brațe în timpul orelor”, a mai spus mediatorul sanitar.

Reacția coducerii școlii la care învățătorul a hărțuit sexual eleve

În urma unei ședințe în cadrul Consiliului de Administrație al școlii, la care au participat toți cei implicați, s-a ajuns la concluzia că faptele învățătorului nu sunt foarte grave.

„Ne-a fost adusă la cunoștință, printr-o sesizare verbală, această situație legată de comportamentul inadecvat al domnului învățător de la clasa a IV-a. Ca urmare a acestei sesizări, în primă fază am făcut demersuri pentru a stabili gravitatea faptelor, pentru a asigura securitatea fizică și psihică a elevelor. În cadru Consiliului de Administrație au fost invitate toate părțile implicate (n.r. inclusiv elevele care au fost hărțuite sexual de învățător) ca să ajungem la o concluzie, dacă într-adevăr faptele domnului învățător sunt foarte grave și pun sau nu în pericol siguranța elevelor.

Concluzia a fost că faptele învățătorului nu sunt foarte grave. Prin urmare, am hotărât desfășurarea unei anchete, de către o comisie de cercetare din școală. Raportul acestei anchete va fi adus la cunoștința Consiliului de Administrație și se va acționa în consecință. De asemenea, am făcut o solicitare la CJRAE Iași (n.r. Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională), pentru a ne trimite un psiholog care să discute cu copiii, să le putem asigura consilierea și confortul emotional”, a declarat directoarea, Lorina Stegariu.

Directoarea școlii a precizat că este necesară „o anchetă mai amănunțită”, pentru a afla dacă au fost afectați și alți elevi de comportamentul învățătorului.

„Va fi o anchetă prin care vom analiza toate punctele de vedere de la toi părinții din clasă, ca să putem trage o concluzie. Noi încă nu știm despre ce este vorba, cât de gravp este situația. Acuzațiile sunt foarte grave și pot avea implicații foarte grave și asupra copiilor, dar și asupra învățătorului care este în primul an de învățământ. Dacă se va demonstra că este vinovat, vom face publice toate detaliile”, a mai spus Lorina Stegariu.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro