Antena Căutare

Elevi arși la ochi şi pe faţă, la școală! Părinții sunt furioși! „A venit acasă, nu a putut să deschidă ochii!” - VIDEO

Mai mulți elevi clasa a şasea au suferit arsuri la ochi şi pe faţă din cauza unei lămpi cu ultraviolete folosită pentru dezinfecţia sălilor, la o școală din Brașov. 

Elevi arși la ochi şi pe faţă, la școală! Părinții sunt furioși! „A venit acasă, nu a putut să deschidă ochii!” - VIDEO Galerie
Elevi arși la ochi şi pe faţă, la școală!

Părinţii au intrat în panică imediat după ce copiii au ajuns acasă după ore. 20 de elevi de 11 ani, toţi din aceeaşi clasă, au ieşit de la şcoală cu ochii roşii, senzaţii de usturime şi cu dureri de cap. Unii aveau arsuri chiar şi pe faţă. Pe grupurile de Whatsapp ale părinţilor, au început să curgă mesajele de îngrijorare.

„Fetiţa e şi acum în pat, nu poate să privească, nu poate să deschidă ochii, o deranjează foarte tare lumina. Cu ce drept au pus ei lampa aia acolo? Pentru experimente sau ce au vrut să demonstreze cu treaba asta?”, a spus tatăl unei fetiţe.

„Ei când s-au dus la şcoală, lampa era în funcţiune. Şi a stat două ore aprinsă la cursuri, a bătut tot timpul pe ei. A venit acasă, nu a putut să deschidă ochii, nu a putut să se uite la lumină”, a mai spus un părinte.

Lampă cu ultraviolete cumpărată recent pentru dezinfecţia sălilor de curs trebuie folosit doar pe timpul nopţii, doar că femeia de serviciu ar fi uitat să-l scoată din priză.

„Cadrele didactice vor fi informate despre acest lucru, pentru că ele nu utilzează aceste instrumente”, a spus Mihaela Nicodin, directoare la Școala 11 Brașov.

Cinci copii au ajuns de urgenţă la Spitalul Mârzescu din Braşov. Restul au fost duşi la medicii de familie sau la cabinete private.

„Au suferit arsuri superficiale la nivelul corneei şi conjunctivei. Este aceeaşi situaţie cu cea a unui adult care se uită sau sudează fără mască. Se produc eroziuni, mici arsuri la nivelul ochiului”, a spus Dan Dumitrache, medic oftalmolog.

„Ca şi tratament, le-am dat un antiinflamator, le-a dat şi un antbiotic combinat cu antinflamator să prevenim o eventuală infecţie pe aceşti ochi iritaţi”, a spus și Mircea Varga, medic Spitalul Mârzescu.

Astăzi, niciun elev nu a mai venit la cursuri. Cu toţii sunt acasă, sub tratament, în timp ce autorităţile care ar fi trebuit să se ocupe de siguranţa copiilor se contrazic între ele.

„Cei de la DSP au sugerat doamnei director că nu ar fi rău ca în perioada de iarnă să aibă o astfel de lampă”, a spus Adriana Oana Bucur, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov.

„De obicei nu recomandăm, ceea ce recomandăm şi recomandă legea în unităţile de învăţământ este dezinfecţie curentă, care se face cu produse biocide utilizate conform recomandărilor producătorului”, a declarat Anca Bâtiu, reprezentant DSP Braşov.

Trei astfel de lămpi bactericide, folosite în general în spitale, a achiziţionat şcoala din Braşov pentru prevenirea gripei. Legea nu reglementează utilizarea acestora în şcoli şi grădiniţe. Pe lângă anchetele interne, şi poliţişţii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Anunț de ultimă oră în cazul Caracal! Urmează o nouă arestare: „Are legătură cu răpirea fetelor și familia Dincă”... Vești proaste pentru bucureșteni! Tarifele pentru călătoriile cu autobuzul şi tramvaiul ar putea creşte! La cât ar ajung...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x