Antena Căutare

Elevii bucureşteni vor începe şcoala conform scenariului galben. Jumătate vor veni la cursuri, în timp ce restul vor învăţa online

La semaforul "şcoală", Bucureştiul a prins Galben. Potrivit datelor raportate în ultimele două săptămâni, dar şi pentru că în Capitală sunt clase cu prea mulţi copii, cel mai probabil elevii bucureşteni vor începe şcoala conform scenariului galben. Asta înseamnă că jumătate vor veni la cursuri, în timp ce restul vor învăţa online. Lucrurile se pot schimba însă până pe 14 Septembrie.

Dacă şcoala ar începe mâine, Capitala ar fi pe culoarea galbenă a semaforului din Educaţie. Şi asta pentru că un locuitor dintr-o mie s-a îmbolnăvit de Sars-cov-2 în ultimele două săptămâni.

În cazul în care scenariul galben rămâne valabil pentru capitală, în bănci se vor întoarce: preşcolarii, elevii din calsele 1-4 şi cei din anii terminali, adică elevii de clasa a 8-a şi liceeni din clasa a 12-a.

În schimb, toţi ceilalţi vor începe şcoala online, iar prin rotaţie se vor întoarce şi fizic la ore.

Practic, unii elevi vor învăţa dimineaţa, ceilalaţi după amiaza. Cele două ture ar putea avea aceiaşi învăţători sau profesori, dar cu norme mai mari. O altă variantă este angajarea unor cadre didactice noi în sistem.

Dacă Bucureştiul intră până pe 14 septembrie în scenariul roşu, adică în primele două săptămîni ale toameni vom număra peste 460 de noi cazuri în captială, şcolile rămân închise. Practic, orele se vor face online.

Ultima dată când au fost la şcoala, elevii acestei clase din Bucureşti învăţau despre primăvară şi citeau O vacanţă de poveste. Ei, în schimb, au avut parte de o vacanţă forţată, asta pentru că astăzi se împlinesc fix 5 luni de când nu au mai venit în clasă.

În scenariul verde toţi copiii se întorc la şcoală, la fel ca înainte. E puţin probabil totuşi mai ales în cazul şcolilor cu un număr mare de elevi, acolo unde nu se poate impune distanţarea fizică.

Oricare dintre cele trei scenarii e însă obligatoriu, iar asta îi nemulţumeşte pe părinţi. Mai ales că nu ştiu ce va fi.

Premierul spune că elevii vor fi obligaţi să le poarte la ore, însă Institutului Naţional de Sănătate Publică, recomandă puratea măştii doar în pauză.

Deocamdată Ministerul Educaţiei adună date din judeţe despre capacitatea şcolilor şi dotările lor. Cel mai probabil la începutul săptămânii viitoare ministrul va face anunţul aşteptat de milioane de părinţi şi elevi.

Informații revoltătoare: Medicii și polițiștii, la muncă înainte de rezultatul testului Covid! Aceștia pot infecta perso... Dani Oțil s-a filmat în pat cu iubita! Ce s-a văzut în imaginile de pe Instagram: „Ce tare! Sunteți nebuni”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x