Antena Căutare

Eliminarea restricţiilor de călătorie din 15 iunie! Cerere urgentă către Guvern: „Începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată”

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cere Guvernului eliminarea restricţiilor de călătorie din data de 15 iunie, începând cu deplasările în ţările vecine, şi precizează că orice prelungire a măsurii de autoizolare după întoarcerea din vacanţele programate în ţările din Balcani nu ar avea nicio justificare după această dată, iar începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată.

La nivelul miniştrilor de interne din ţările Schengen, s-a discutat luni posibilitatea redeschiderii graniţelor în interiorul Uniunii Europene, fără restricţii, artaă ANAT într-un comunicat.

”A venit timpul ca, începând cu 15 iunie 2020, să trecem, şi în România, la următorul nivel de relaxare şi eliminare a stării de alertă, care să ne permită revenirea la normalitate. Orice prelungire a măsurii de auto-izolare după întoarcerea din vacanţele programate în ţările din Balcani nu ar avea nicio justificare după data de 15 iunie 2020, având în vedere că astăzi, 8 iunie 2020, s-a înregistrat cel mai mic număr de infectaţi, iar măsurile unitare care se aplică de către toţi operatorii din turism pentru prevenţie medicală – atât în ţară, cât şi în ţările vecine, sunt responsabile şi eficace”, spun reprezentanţii ANAT.

Ei afirmă că începerea sezonului turistic extern nu mai poate fi amânată, deoarece există un volum extrem de mare de rezervări de servicii turistice cu chartere şi autocare, servicii care dacă se anulează, ar duce la imposibilitatea reprogramării acestora în etapa următoare, precum şi la o stare de tensiune, neîncredere şi nemulţumire a turiştilor afectaţi.

”Solicităm Guvernului României eliminarea restricţiilor de călătorie din data de 15 iunie 2020, începând cu deplasările în ţările vecine: Bulgaria, Grecia, Croaţia, Muntenegru, Albania, iar, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, să se revină la normalitate pentru călătoriile în statele europene care şi-au deschis graniţele pentru turism”, spun aceştia.

Sursa : news.ro

STB, anunț de maximă importanță pentru călători: „Toate vehiculele aflate în traseu sunt sigure”... O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x