Antena Căutare

Emil Boc, la Comandamentul pentru Situatii de Urgenta: "Toata situatia este sub control"

Emil Boc le-a cerut astazi prefectilor “coordonare si responsabilitate in raport cu autoritatile centrale si cu Ministerul Transporturilor”, pentru a elimina riscul de a lasa oamenii inzapeziti.

Premierul a participat la reunirea Comandamentului pentru Situatii de Urgenta de la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, unde a avut o o videoconferinta cu prefectii.


"Am cerut prefectilor coordonare si responsabilitate in raport cu autoritatile centrale si in special cu Ministerul Transporturilor, de corelare a deciziilor de inchidere-deschidere de drumuri pentru acele sectoare de drumuri care leaga autostrazile sau drumurile nationale, pentru ca daca nu se realizeaza aceasta corelare exista riscul sa ramana oamenii in viscol, in frig, si sa le punem in pericol viata, spunandu-le foarte clar prefectilor ca actiunile de haiducie rutiera individuale sunt excluse si nu voi tolera niciun fel de situatie de acest fel", a spus Boc.

Emil Boc a mai spus ca principalele prioritati ale comandamentului de iarna intrunit la MAI, sunt problemele cauzate de polei, dar si solicitarea ca atat autoritatile locale, cat si cele centrale, sa ramana in stare de alerta pana cand vremea se va imbunatati.

"In primul rand, problema legata de polei, care ramane principal problema a zilei de astazi si de maine, si doi, solicitarea catre prefect si autoritatile statului sa ramana in stare de vigilenta maxima pana miercuri, avand in vedere prognoza meteo in continuare de viscol", a declarat Emil Boc.

Premierul a precizat ca pana miercuri vor fi ninsori si viscol in diferite regiuni, dar ca nu va fi mai greu ca pana acum. Premierul a aratat ca autoritatile trebuie sa pastreze vigilenta.

„Nu va fi mai greu ca pana acum. Toata situatia este sub control", a spus premierul la finalul videoconferintei cu prefectii sustinuta la Ministerul Administratiei si Internelor.

Bilantul deceselor provocate de hipotermie a ajuns la 28. Peste 330 de oameni au fost gasiti inghetati... Iasi: O fata de 13 ani a murit dupa ce a inghitit cateva medicamente. Nu este exclusa varianta unei sinucideri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x