Antena Căutare

Epidemie de scarlatina in Timis

Situatie alarmanta in judetul Timis. In ultimele saptamani, peste 40 de copii din gradinitele si scolile timisene au fost diagnosticati cu scarlatina si internati la Spitalul de Boli Infectioase “Dr. Victor Babes” din Timisoara. Medicii specialisti au declarat epidemie in judetul Timis. Acum, in spitalul de boli infectioase sunt internate cinci cazuri.

"Putem vorbi doar de focare epidemice in scoli. Noua ne sunt raportate aceste cazuri, la DSP, de catre medicii epidemiologi si, in functie de aceste date, noi facem dezinfectia in colectivitatile de unde provin cazurile si facem exudatele faringiene la contactii directi ai copiilor cu scarlatina", spune dr. Viorica Dumitru, director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Timis.

Boala este determinata de o toxina eliberata de streptococii beta-hemolitici de grup A si ca se transmite pe calea aerului, prin tuse, stranut, ras si vorbit de la bolnavii cu scarlatina sau de la purtatorii sanatosi de streptococi beta-hemolitici de grup A.

"Vorbim despre epidemie deoarece in ultimele luni am avut cateva zeci de cazuri internate cu scarlatina in Spitalul Victor Babes Timisoara. Este o situatie pe care nu am mai intalnit-o in ultimii ani, cand aveam unul-doua cazuri in aceeasi perioada a anului. Cazurile diagnosticate in ultimele saptamani sunt copii provenind din comunitati scolare sau din gradinite din Timisoara, dar si din judet. Cazurile sunt tratate si, neaparat, izolate la domiciliu sau in spital", precizeaza dr. Virgil Musta, purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie "Dr. Victor Babes" din Timisoara.

Sursa: Jurnalul National

Noul Cod al Muncii, in vigoare in 3-4 saptamani. VEZI principalele modificari!... Angajatii din Bucuresti, cei mai bine platiti din tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x