Antena Căutare

Eroul și-a primit răsplata! Micuțul Emanuel și surorile sale vor avea o casă nouă!

Povestea lui Emanuel a impresionat o țară-ntreagă. În prag de sărbători, familia copilului de șase ani și-a pierdut casa în urma unui incendiu nimicitor. Și ca și cum nu ar fi fost de-ajuns, drama putea căpăta dimensiuni nemărginite, dacă nu ar fi fost el, „eroul de șase ani”

Povestea lui Emanuel a impresionat o țară-ntreagă. În prag de sărbători, familia copilului de șase ani și-a pierdut casa în urma unui incendiu nimicitor. Și ca și cum nu ar fi fost de-ajuns, drama putea căpăta dimensiuni nemărginite, dacă nu ar fi fost el, „eroul de șase ani”.

Cei trei îngeri sunt crescuţi doar de bunici, asta pentru că părinţii au ales drumul străinătăţii. În seara fatidică, bunicul era la muncă, iar bunica s-a asigurat că pruncii dorm şi s-a ocupat de treburile gospodăreşti.

POVESTEA UNEI TRAGEDII

În Ajun de Moş Nicolae, Emanuel, un băieţel în vârstă de 6 ani din comună Vutcani şi-a salvat surorile din flăcările care le-au cuprins casă.Cu un calm demn de un om mare, copilul nu s-a speriat, a luat-o pe mezina de doar 3 luni la piept, pe fetiţă de doi ani de mâna şi, desculţi, au ieşit în drum.

Ieri după-amiază, în timp ce bunicul era la tăiat salcâmi pentru foc, fratorii au rămas în grijă bunicii.
După ce i-a hrănit şi i-a culcat pe copii, femeia a mers să cumpere pamperşi. În urma ei, Emanuel s-a trezit şi, în timp ce se uita la televizor, copilul a văzut flăcări sub masă. Nu a intrat în panică. A trezit-o pe surioară de 2 ani care dormea lângă el, a luat-o de mâna, apoi a mers în camera alăturată şi a luat în braţe bebeluşul şi au ieşit cu toţii din casă, dezbrăcaţi şi desculţi. Au mers câteva zeci de metri, până au întâlnit o vecină, iar femeia i-a luat la ea în casă.

S-a dat alarma şi oamenii au sărit cu găleţi de apă să stîngă vălvătaia.Nu au avut nicio putere în faţă flăcărilor înalte de câţiva metri. Doar pompierii s-au putut apropia, însă nimic nu a mai putut fi salvat. Autorităţile locale s-au mobilizat imediat şi au cazat familia rămasă pe drumuri la rude.

În timp ce Protecţia Copilului a început o anchetă, întreagă comunitate vorbeşte numai despre curajul acestui băieţel, pe care îl consideră un erou.

ȘI TOTUȘI MOȘUL A VENIT!

La doar o zi de la evenimentul care a lăsat pe drumuri o întreagă familie, reprezentanții Fundației „Mereu Aproape” au reușit să facă o minune. La îndemnul profesorului Dan Voiculescu și cu ajutorul Alessandrei Stoicescu, Emanuel și surorile sale își vor petrece sărbătorile de iarnă cu un acoperiș deasupra capului: „Suntem bucuroși să vă anunțăm că prin intermediul Fundației Mereu Aproape, acești copii vor avea o casă”, a transmis Mihai Gâdea în direct la „Sinteza Zilei”.

Totul s-a așezat incredibil pentru familia eroului de șase ani. Alessandra Stoicescu a povestit cum a reușit Fundația „Mereu Aproape” să le ofere o casă la doar 24 de ore distanță de la incendiul care i-a mistuit gospodăria familiei lui Emi: „Dumnezeu a vrut așa. Profesorul Voiculescu ne-a contactat și ne-a transmis să lăsăm totul de-o parte și să îi găsim o casă acestor suflete năpăstuite. Până seara am reușit să rezolvăm aproape totul. Soarta a făcut ca în Butcani, locul de unde se trage eroul nostru exista o locuință pe care cineva a construit-o, dar în care nu a apucat să stea din motive pe care nu le vom expune. În tot acest timp am ținut legătura cu oameni de afaceri din România, care și-au arătat disponibilitatea și au donat suma necesară achiziționării casei. Mâine vom merge la fața locului și sperăm ca în maximum două zile, Emi și familia lui să se mute în casa cea nouă. Domnul Timiș, de la Cristim, Bogdan Padiu și Gigi Becali au dorit să contribuie pentru le aduce bucurie acestor oameni bătuți de soartă și împreună am reușit”, a povestit Alessandra Stoicescu.

.

Sărbătoare mare pentru ortodocși. Tradiții și obiceiuri de Sfânta Filofteia!... Veste de ultimă oră pentru românii din Anglia! Nu e de glumă. Au nevoie de documente speciale pentru a locui şi munci ac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x