Antena Căutare

Eruptia vulcanica din Islanda a destabilizat traficul aerian

In urma unei eruptii vulcanice violente in Islanda, compania aeriana British Airways a anulat zborurile Bucuresti Otopeni- Londra de la 17.05, dupa ce cursa Londra-Bucuresti de la 23.20 a fost la randul ei, anulata. Din cauza acestor schimbari, singura cursa disponibila a ramas Londra-Bucuresti cu aterizare la Otopeni la 16.15.

Dupa eruptia de miercuri, 14 aprilie, norul de fum si cenusa rezultat s-a ridicat la peste 6.000 de metri, facand imposibila circulatia aeriana.

In aceasta situatie, Serviciul de controlare a traficului aerian (NATS) a impus tuturor aeroporturilor din Scotia (Aberdeen, Edinburgh şi Glasgow) si din Belfast( irlanda de Nord) sa-si inchida usile.

Alte tari afectate sunt Marea Britanie, Norvegia si Suedia, unde mai multe curse au fost suspendate din cauza vizibilitatii reduse provocate de norul de cenusa. De altfel, spatiul aerian britanic este inchis complet in ziua de joi, 15 aprilie, de la orele 14.00-20.00 (ora Romaniei).

NATS a anuntat ca norul s-ar putea misca spre sud iar restrictiile s-ar putea extinde.

Noua metoda de asfaltare: pamant batatorit cu rotile!... Update! Sindicalistii din invatamant ameninta cu greva generala in luna iulie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x