Antena Căutare

Evaluare Națională 2022. Regulamentul desfășurării examenului. La ce oră se face intrarea în săli și ce nu au voie să facă elevii

Evaluarea Națională începe pe 14 iunie 2022, cu proba la Limba și Literatura Română. Iată regulamentul de desfășurare al examenului pe care trebuie să-l cunoască fiecare absolvent de gimnaziu.

Elevi dând examen
Ce trebuie să știe elevii care dau examenul de Evaluare Națională 2022. Regulamentul de desfășurare a probelor scrise | Shutterstock

Potrivit ghidului oficial de desfășurare a examenului de Evaluare Națională 2022, accesul în sala de examen se va face începând cu ora 08:00 și până la 08:30. Examenul de Evaluare Națională 2022 începe la ora 09:00, potrivit Edupedu.ro.

Absolvenții de gimnaziu vor avea 2 ore la dispoziție (120 de minute) pentru a redacta subiectele de Evaluare Națională. Timpul efectiv de lucru se calculează după completarea casetei de identificare. Cei care doresc, pot preda examenul mai devreme de timpul maxim acordat, dar nu mai devreme de ora 10:00.

Vor avea parte de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii speciale pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Evaluare Națională 2022. Intrarea în sala de examen se face între 08:00 și 08:30

După ora 08:00 elevii vor fi dirijați de către asistenți către locul destinat în sala de examen, unde vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică. În intervalul 8:30 – 9:00, candidații la examenul de Evaluare Națională 2022 vor fi legitimați și li se va explica modul de desfășurare a probei. În acest timp, candidații vor completa caseta de identificare, care va fi verificată și apoi secretizată de asistenți.

Citește și: Ce categorii de elevi vor primi mai mulți bani de la Stat. Sorin Cîmpeanu: „Guvernul a dublat alocaţia pentru cazare şi masă

Începând cu ora 9:00, candidații vor primi subiectele și hârtie ștampilată pentru ciornă.

„La probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Acestea se vor adăuga prin capsare în alte două locuri, situate între cele trei locuri inițiale. Broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiectele și rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaților”, este specificat în regulamentul desfășurării examenului de Evaluare Națională 2022.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Pentru proba de la Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenți.

Citește și: Bacalaureat 2022. Premieră în România! Lucrările vor fi corectate digital în mai multe orașe din țară. Ce spun elevii

Ce nu au voie și ce au voie candidații să aibă la ei în sala de examen a Evaluări Naționale 2022

Potrivit regulamentului, se interzice candidaților să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Elevii trebuie să aibă la ei actul de identitate și stilou/pix de culoare albastră. De asemenea, mai au voie cu creion, gumă de șters, riglă, apă, șervețele.

Calendarul Evaluării Naționale 2022

Potrivit calendarului la Evaluarea Națională 2022, afișarea rezultatelor finale va avea loc pe 30 iunie 2022.

14 iunie 2022 – Proba la Limba și literatura română — proba scrisă

16 iunie 2022 – Matematică — proba scrisă

17 iunie 2022 – Limba și literatura maternă — proba scrisă

23 iunie 2022 (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00) și 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor

24 iunie – 29 iunie 2022 – Soluționarea contestațiilor

30 iunie 2022 – Afișarea rezultatelor finale la Evaluare Națională 2022 după soluționarea contestațiilor

După Evaluarea Națională, pe 14 iulie începe repartizarea computerizată la liceu.

172.822 de elevi erau înscriși clasa a VIII-a anul acesta școlar, în 2022. Elevii au avut parte de Simulare la Evaluarea Națională în luna aprilie.

Cine sunt părinții lui Klaus Iohannis și ce ocupație au avut. Președintele României a fost mereu discret cu familia lui... Evaluare Națională 2022 română: subiecte și barem de corectare. Cum se rezolvă subiectele primite de elevii de clasa a 8...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x