Antena Căutare

Evaluare Națională 2022 română: subiecte și barem de corectare. Cum se rezolvă subiectele primite de elevii de clasa a 8-a

Astăzi, 14 iunie 2022, elevii de clasa a 8-a au început Evaluare Națională 2022, cu proba scrisă la limba și literatura română.

elevi in banci sustinand un examen Galerie
Elevii de clasa a 8-a au lăsat emoțiile deoparte și s-au concentrat pe rezolvarea subiectelor. Accesul în sala de examen s-a făcut la ora 08.30, iar proba scrisă a început la 09.00. | Shutterstock

Elevii claselor a 8-a au intrat în sălile de examen la ora 09.00 pentru a susține prima probă, și anume examenul scris la limba și literatura română.

Elevii de clasa a 8-a au lăsat emoțiile deoparte și s-au concentrat pe rezolvarea subiectelor. Accesul în sala de examen s-a făcut la ora 08.30, iar proba scrisă a început la 09.00.

Proba scrisă la limba română durează 2 ore, timp în care elevii trebuie să rezolve cele 3 părți ale examenului menit să le testeze cunoștiințele acumulate în ultimii 8 ani de școală. După proba scrisă la limba română, urmează pe 16 iunie proba la matematică, iar pe 17 iunie elevii vor susține proba la limba maternă.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2022 matematică: subiecte și barem de corectare. Cum se rezolvă subiectele primite de elevii de a 8-a

Pentru a începe examenul, elevii au avut nevoie de un act de identitate asupra lor și un instrument de scris cu pastă albastră. Înainte de acest examen, elevii au avut la dispoziție mai multe modele de subiecte pe care le-au putut folosi pentru a exersa. De asemenea, elevii de clasa a 8-a au putut să se familiarizeze cu această probă scrisă și în timpul examenului de simulare pe care l-au susținut ulterior.

Evaluare Națională 2022. Subiecte proba scrisă la limba și literature română

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Elevii claselor a 8-a au început proba scrisă 09.00 și aceasta se va încheia la ora 11.00, urmând ca apoi să apară subiectele și baremele de corectare.

După ora 15.00, în acest articol și pe site-ul edu.ro veți găsi rezolvarea subiectelor pentru Evaluare Națională 2022, proba la limba și literature română. Râmâneți alături de noi pentru a afla primii toate informațiile necesare legate de examenul susținut de elevii de clasa 8-a.

Citește și: Simulare Evaluare Națională 2022 română: subiecte și barem de corectare. Cum se rezolvă subiectele primite de elevii de a 8-a

Evaluare Națională 2022. Barem de corectare la limba și literatura română

Edu.ro a publicat baremul de corectare pentru proba scrisă la limba și literatura română la Evaluare Națională 2022. Pentru mai multe informații despre examenul de Evaluare Națională 2022, urmăriți Observator.

Evaluare Națională 2022. Reguli pe care elevii de clasa a 8-a trebuie să le respecte la examen

„La probele scrise ale Evaluării Naționale – 2022, candidații primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Acestea se vor adăuga prin capsare în alte două locuri, situate între cele trei locuri inițiale. Broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiectele și rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaților”, este specificat în regulamentul desfășurării examenului de Evaluare Națională 2022.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion negru.

Pentru proba de la Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenți.

Potrivit regulamentului, se interzice candidaților să intre în sală cu orice tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și cu telefoane mobile și cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

Evaluare Națională 2022. Regulamentul desfășurării examenului. La ce oră se face intrarea în săli și ce nu au voie să fa... Emmanuel Macron vine azi în România. Motivul din spatele vizitei neașteptate a președintelui Franței în țară noastră...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x