Antena Căutare

Evoluția Miss Univers. Cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului - FOTO

Iată cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului, în ceea ce privește concursul de frumusețe Miss Univers. - FOTO

Mai multe femei care se doresc Miss pe o scenă Galerie
Evoluția Miss Univers. Cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului - FOTO | Getty Images

"Miss Univers" este cel mai popular concurs de frumusețe din lume. A fost creat în 1952, de o firmă americană de textile.

Evoluția Miss Univers. Cum s-au schimbat standardele frumuseții feminine de-a lungul timpului

Până în prezent, au fost 68 de câștigătoare Miss Univers. Dintre acestea, Miss Univers din 1997, Brook Lee, o tânără din Statele Unite, a fost cea mai în vârstă dintre ele. Avea 26 de ani și 128 de zile când a câștigat concursul de frumusețe. Câștigătoarea din 2001, în schimb, a reușit să mai câștige ceva, după ce a fost încoronată ca Miss: un rol într-un film celebru.

Comparând câștigătoarele Miss Univers de-a lungul timpului, se observă cum standardele de frumusețe s-au schimbat din mai multe privințe, inclusiv forma corpului. Iată cum a evoluat percepția frumuseții în ultimele decenii, după cum arată acest material din Bright Side.

Evoluția Miss Univers. Fotografii cu câștigătoarele, de-a lungul vremii

Akiko Kojim, Japonia

Fotografia o arată pe Akiko Kojima, o tânără din Japonia care a câștigat Miss Univers în 1959. Ea sosea la acel moment, când a fost fotografiată, pe aeroportul din Hamburg, Germania, pe 26 februarie 1960.

Amparo Muñoz

Amparo Muñoz, tânăra din Spania, încoronată Miss Univers în 1974.

Brook Lee

Brook Lee, din Statele Unite, a fost aleasă Miss Univers în 1997. Avea 26 de ani și 128 de zile când a fost decorată ca Regină a frumuseții, cea mai în vârstă dintre toate tinerele devenit Miss de până atunci. În fotografia de mai jos, ea avea 34 de ani.

Denise Quiñones

Denise Quiñones, o actriță din Puerto Rico, a câștigat Miss Univers în 2001. Ea a obținut, ulterior, un rol într-un film celebru, "Aquaman", interpretând-o pe Lt. Rachel Torres.

Mpule Kwelagobe

Mpule Kwelagobe a câștigat Miss Univers în 1999. Este din Botswana. A fost prima din țara ei care a reușit să câștigat acest concurs. Ea are 41 de ani acum și luptă pentru protejarea drepturilor omului și a sănătății.

Amelia Vega

Amelia Vega, din Republica Dominicană, este aleasa Miss Univers din 2003. E model, actriță, autoare de cărți, cântăreață și, desigur, fostă Regină a frumuseții. Ea a câștigat concursul de frumusețe la vârsta de 18 ani, fiind prima din țara ei care a reușit acest lucru. Era, pe atunci, totodată, și cea mai tânără câștigătoare a Miss Univers, reușind să o doboare din top pe câștigătoarea Miss Univers din 1964.

Dayana Mendoza

Dayana Mendoza, din Venezuela, a câștigat Miss Univers în 2008. E actriță, model, producător de film, regizor. În copilărie, aceasta a fost răpită și a susținut tot timpul că a rămas cu o traumă încă de atunci. În 2012, s-a zvonit despre ea că ar fi avut o relație cu fostul președinte american, Donald Trump, dar a negat aceste bănuieli de fiecare dată când a fost întrebată despre ele.

Leila Lopes

Leila Lopes este din Angola și a câștigat Miss Univers în 2011. Este model, personalitate TV și actriță. A studiat Economia în Marea Britanie și se implică activ în evenimentele dedicate antidiscriminării persoanelor care sunt bolnave de HIV/SIDA.

Pia Wurtzbach

Pia Wurtzbach provine din Filipine și a fost încoronată Miss Univers în 2015. Este model și actriță, iar când a câștigat titlul de Miss Univers, era cea de-a patra din țara ei care reușea această performanță. În 2015, ea mai câștigase o "coroană a frumuseții": titlul de Miss Filipine.

Demi-Leigh Nel-Peters

Demi-Leigh Nel-Peters provine din Africa de Sud. A fost aleasă cea mai frumoasă din lume în 2017, fiind a doua tânără din țara ei care reușește să câștige concursul. Ea a declarat atunci când a câștigat: "Miss Univers este o femeie care își depășește toate fricile și, mai mult decât atât, le ajută și pe celelalte femei să facă același lucru. E o femeie căreia nu îi poți cere niciodată prea mult și exact asta reprezint și eu".

Zozibini Tunzi

Zozibini Tunzi este, de asemenea, din Africa de Sud. Ea a devenit Miss Univers în 2019.

Andrea Meza

Andrea Meza este Miss Univers, în 2020. Tânăra are acum 26 de ani. Ea este mândria Mexicului și este a treia tânără din țara ei care a obținut acest titlu.

Grecia a intrat în zona roșie. Turiștii nevaccinați intră în carantină la revenirea în România. 13 insule, la nivel &quo... iPhone 13 Pro. Care ar fi culoarea nouă, folosită în premieră de Apple, și o altă schimbare importantă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x