Antena Căutare

Examenele naționale, în pericol? Ministerul Educației, anunț special pentru profesori

Nici o săptămână nu mai e până când încep examenele nationale și încă nu este clar cine-i va supraveghea pe candidați.

Lipsa de informații clare și oficiale, dar și teama de virus, au făcut dintr-un extrajob, supravegherea plătită a examenelor, o corvoadă de care toată lumea fuge.

Ca să-i convingă pe profesori, Ministerul Educației a anunţat, pentru Observator, că va mări indemnizaţia pentru cei care se înscriu în comisii.

Examenele la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020, supravegheate de mai mulți profesori

Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut noi precizări despre felul în care se vor desfășura Evaluarea Națională și Bacalaureatul, dezvăluind astfel că va fi nevoie de mai multe cadre didactice pentru supraveghere.

Elevii ar putea susține examenele de BAC și Evaluare Națională, din 15 iunie, fără să fie obligați să poarte măști

În cadrul unui interviu, Monica Anisie a declarat că există o problemă în ceea ce privește numărul de cadre didactice necesare pentru supravegherea elevilor la examene. Mai exact, odată cu regulile de distanțare, examenele se vor desfășura în mai multe săli de clasă și deci, este nevoie de mai mult personal pentru supraveghere.

„Avem nevoie de mai multe cadre.Eu sunt convinsă că toți colegii mei înțeleg că este nevoie de ei acum, este nevoie de sprijinul pe care trebuie să îl acorde acestor elevi, sunt elevii noștri și trebuie să fim alături de ei până la final.

BAC 2020. Au început înscrierile pentru prima sesiune de Bacalaureat. Descarcă acum cererea tip pentru înscrierea la examenul maturității

Știu și înțeleg rezerva colegilor mei în legătură cu o posibilă îmbolnăvire. Mai avem timp până când inspectoratele școlare centralizează situația și sunt convinsă că și ei se vor convinge că riscul este minim și se vor înscrie”, a declarat Monica Anisie la Digi24.

Mai multe detalii despre condițiile în care se va desfășuar sesiunea specială și deciiile luate cu privire la elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea să-și susțină toate examenele în prima sesiune, puteți citi AICI.

Oprit din drum, pus la pâmânt și bătut, în fața soției și copilului. De la ce a pornit conflictul cu polițistul și cei t... Bărbatul bătut de polițiști și jandarmi, în fața copilului și nevestei, rupe tăcerea! Ce s-a întâmplat, de fapt: „I-a da...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x