Live acumFilm: Pisicile aristocrate (r)
Prime Time 20:00Film: Parker

EXCLUSIV: Dornici de bani sau de urmasi, barbatii din Romania au inceput sa faca trafic de material seminal

Donarea de lichid seminal a devenit o activitate la moda pentru sute de barbati care vor bani sau doar distractie. Isi fac reclama pe internet in cautarea femeilor care isi doresc cu orice pret sa devina mame. Niciunul nu pare speriat de faptul ca o astfel de tranzactie il poate arunca direct in inchisoare.

Donatorii de spermaade se gasesc usor, pe internet. Unul dintre ei se recomanda in cuvinte simple: "Inalt, 1,94, ochi albasti, brunet, constitutie atletica, am 23 de ani, studii superioare."

Filmat cu camera ascunsa de reporterii de la Observator, chiar el explica de ce a luat aceasta decizie:“Am un prieten care a facut acelasi lucru. Si mi-a zis: Bai, de ce nu incerci sa faci acelasi lucru? Si zic: Cine, ma, eu? Da. Esti mare, esti solid, asta se cauta. Sa fii brunet, caucazian si e OK."

In schimbul donatiei nu vrea bani: “Deci, nu vreau niciun lucru material sau prostii de-astea. Ti-am si zis la telefon. Eu am pus anuntul ala cand eram intr-o stare dificila”. Recunoaste ca a cerut si bani, dar prioritatile se schimba si in functie de cum arata clienta. In acest caz, il intereseaza mostenirea: “As fi cu mintea impacata ca undeva la 50 de ani mor, dar stiu ca e ceva pe pamant si de la mine. Adica mi-am lasat semnul undeva. Nu sa trec ca gasca prin apa”.

Alt donator: "Am 24 de ani, sanatos tun si as vrea sa donez sperma". Acesta isi doreste sa castige 2.000 de euro, dar in schimbul banilor, e dispus sa se "chinuie" oricat ar fi nevoie pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarilor clientei: “Poate sa fie si de zece ori. Noi incercam, de doua ori, de trei ori, daca n-o fi mai continuam si tot in aceiasi bani. C-o dura trei luni, patru luni, o saptamana”.

E clar. Donarea presupune, de fapt, intretinerea unor relatii sexuale. Chiar si asa, familiile disperate apeleaza la astfel de servicii. Dovada? Donatorii nu duc lipsa de. Programari.

Legea romaneasca nu permite astfel de tranzactii, insa mai presus de imoralitatea si ilegalitatea unor astfel de "afaceri", sta disperarea cuplurilor care nu pot avea copii. Teoretic, ele pot apela la clinicile specializate, dar costurile sunt mari, iar complicatiile. si mai mari, in functie de clinica.

In cazul in care vor sa vina cu donator propriu, procesul trebuie sa fie parafat mai intai la notariat. Iar daca vor sa scape de birocratie, au la dispozitie doar material seminal importat din Danemarca.

Pe internet, tranzactiile se fac fara acte, doar cu promisiuni. Clientii platesc, donatorii isi fac treaba si dau asigurari verbale ca nu vor avea nicio pretentie asupra copilului. Daca e asa, insa, nimeni nu poate spune sigur.

Traficul de material genetic se pedepseste cu inchisoare de la trei la sapte ani.

Recomandari