Antena Căutare

EXCLUSIV Un anestezic puternic a ajuns sa fie folosit ca drog, procurat direct din camerele de garda ale spitalelor

Moarte pe reteta, cu stampila de la medic! Un anestezic puternic a ajuns sa fie folosit ca drog, direct din camerele de garda ale spitalelor si din cabinetele veterinare. Ketamina distruge organele interne si poate provoca moartea daca nu e folosita cum trebuie. Chiar si asa sunt medici care, pentru bani, o prescriu.

Dupa ce a fost rugata de un reporter Observator sa ii procure anestezicul minune, ketamina, o femeie ce lucreaza in sistemul medical a fost transanta: “Ketamina nu se scoate din cabinet, exista intrari, iesiri notate de medic. Deci, nu va pot da dumneavoastra ketamina. E ilegal. N-o sa va dea nimeni ketamina”. Dar “nimeni” e un cuvant prea mare. Printre doctorii care tin cont de lege se gasesc destui care-o incalca.

Spre exemplu, o negociere filmata cu camera ascunsa a avut loc intr-un cartier de la marginea Capitalei, in prezenta unui consumator de ketamina. Cel care vinde, un tanar care-si onoreaza negresit cererea, isi permite sa ofere sfaturi potentialilor cumparatori: “Nu mai trage ma, d-astea, ca te anesteziaza!”

Intermediarul garanteaza pentru calitatea produsului sau. Fara sa stie ca este filmat, i-a spus “cumparatorului” ca are drogul de la o persoana avizata. “Nu pot sa-ti zic eu tie de unde le iau eu. Eu am un veterinar care le ia direct dinauntru”, s-a multumit el sa spuna.

Tanarul nu divulga numele medicului care-i ofera drogul, iar discutia se opreste aici. Informatia e pretioasa. Sunt putini medici care-si risca libertatea pentru trafic cu ketamina.

Ketamina, unul dintre cele mai periculoase droguri din lume, paralizeaza muschii, ataca inima si creierul. Consumatorii o cauta, insa, pentru senzatiile iesite din comun.

“Pur si simplu te dezlipeste de realitate, adica nu mai poti sa vorbesti, ti se incurca cuvintele intre ele, nu mai vezi bine, ti se pare ca esti in alte locuri. Vezi totul diform si auzi altfel. Si nici nu poti sa vorbesti”, spune Marius, un fost consumator. Marius a inceput sa consume la 19 ani, de altfel, varsta medie la care se apuca tinerii de ketamina. Drogul, pe care dependentii mai intai il prizeaza, apoi ajung sa-l injecteze, ataca pe toate planurile.

Dependenta psihica este extrem de puternica. Pacientii au pofta si dorinta de a consuma inca de la primele ore ale diminetii, apoi au probleme cu somnul, cu visele legate de consum”, explica doctor Iulia Dorobat, Centrul de Adictii.

“Cat aveam ketamina in buzunar eram fericit, cand se termina ma intristam. Am reusit sa scap, cu tratament. Altfel, cine stie unde ajungeam acuma. Am si persoane care au murit de la asa ceva“, povesteste Mariusm fost consummator.

Cei care scot ketamina din cabinete, dar si cei care vand medicamentul risca ani grei de inchisoare.

Traficul acestei substante e sanctionat prin inchisoare de la 3 la 15 ani cand persoanele comercializeaza fara drept. Doar pentru consumul propriu, o persoana e sanctionata cu inchisoare de la 6 luni la doi ani”, spune Gheorghe, Agentia Nationala Antidrog

Ketamina este al treilea cel mai periculos drog din lume, dupa heroina si cocaina.

Constanta: Un barbat a fost amenintat cu bomba printr-un biletel pe parbrizul masinii... Mitropolia Moldovei le-a INTERZIS preotilor sa faca slujbe la inmormantarile din cimitirile private...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x