Antena Căutare

Explozie la Aeroportul Otopeni, la aterizarea unui avion! Explicația este halucinantă! „Pilotul a…”

Toate cele patru anvelope ale trenului principal al unui avion au explodat, la aterizarea pe Aeroportul Otopeni. Compania aeriană Tarom a efectuat o anchetă și a oferit o explicație pentru incident.

Toate cele patru anvelope ale trenului principal al unui avion au explodat, la aterizarea pe Aeroportul Otopeni. Compania aeriană Tarom a efectuat o anchetă și a oferit o explicație pentru incident.

În ancheta internă finalizată de Tarom, se arată că cei 22 de pasageri şi membrii ai echipajului au fost la un pas de catastrofă, în timpul incidentului petrecut pe 9 iulie.

Incidentul s-a petrecut la aterizarea avionului ATR42 (înmatriculareYR-ATF) care, în ziua de 9 iulie 2019, efectua zborul RO638 Satu Mare – Bucureşti.

După ce a atins pista, avionul a trecut prin vibraţii foarte puternice, din cauză că roţile erau blocate, iar cele patru anvelope au explodat. Se pare că aeronava avea frâna de parcare trasă.

Raportul mai are o concluzie alarmantă. Piloţii obişnuiesc să-şi sprijine tava de mâncare pe maneta frânei de parcare. De asemenea, se folosesc de ea şi când completează documente.

Pe de altă parte, starea tehnică a avioanelor ATR din dotarea Tarom ar necesita îmbunătățiri, iar în iunie ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a anunţat chiar înainte de acest incident că responsabilii Tarom au fost mandataţi de acţionarul majoritar să achiziţioneze un număr de nouă aeronave noi de tipul ATR, care vor înlocui cele 9 avioane ATR vechi ale companiei. „Practic vom înlocui avioane care au o vechime de 20-22 de ani cu avioane noi", afirma ministrul Transporturilor.

Circulație îngreunată la metrou! Care este motivul întârzierii pe Magistrala 2 Berceni-Pipera... Un marinar cu probleme medicale, aflat pe o navă pe Dunăre, adus la ţărm de poliţiştii de frontieră...
Parteneri
Zodiile care au o atitudine autoritară. Nu renunță niciodată la ideile lor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x