Antena Căutare

"Facekini", masca devenită populară în lume, care arată ca o cagulă. Te protejează de orice: raze solare, insecte, alge, meduze

"Facekini" a ajuns una dintre cele mai căutate măști de protecție în lume, când vine vorba de mers la plajă. Trend-ul a pornit, acum câțiva ani, din China, a relatat presa străină.

Femeie purtând "Facekini", în apă Galerie
"Facekini", masca devenită populară în lume, care arată ca o cagulă. Te protejează de orice: razele solare, insecte, alge, meduze | Profimedia

Oameni din toată lumea își protejează pielea feței și a corpului, în mod normal, cu creme SPF, pălării, ochelari de soare. "Facekini" vine, însă, ca o alternativă.

"Facekini", mască populară, care arată ca o cagulă. Te protejează de orice: razele soarelui, insecte, alge, meduze

Măștile "Facekini" au început să fie tot mai căutate și purtate, asta datorită faptului că îți pot proteja fața de orice: razele nocive ale soarelui, insecte, și cam tot ce poate fi găsit în apă: alge, meduze etc.

Oamenii care merg la plajă și să se îmbăieze spun că simt, astfel, că pot avea o protecție totală atunci când le poartă, chiar acește măști au un aspect destul de neobișnuit, asemănător cu cel al unei cagule. O mască "Facekini" îți acoperă tot capul complet și are găuri doar în jurul ochilor, nasului și gurii.

Aceste accesorii neobișnuite ar fi confecționate dintr-un material elastic, utilizat, de asemenea, la costumele de baie și vin în diferite culori și modele. Sunt, adesea, purtate în combinație cu diverse haine de protecție solară, cum ar fi costume de corp cu mâneci lungi, și alte accesorii precum ochelarii de soare, viziere sau umbrele.

Trend-ul a pornit, acum câțiva ani, din China, se arată în acest articol. Măștile "Facekini" au fost inventate de Zhang Shifan în 2004 și au prins foarte mult în rândul cetățenilor din Qingdao, China, până să ajungă în toată lumea. Carine Roitfeld, fost redactor-șef al "Vogue Paris" și redactor-șef al revistei bi-anuale "CR Fashion Book", a reușit să sporească popularitatea acestui accesoriu neobișnuit în 2014, când a prezentat defilări ale unor modele care purtau "Facekini", în costume de baie și bijuterii ale unor creatori de modă celebri.

Se pare că tot mai mulți părinți le cumpără și copiilor lor acest tip de mască, mai ales că și aceștia trebuie să se protejeze de razele soarelui UVA și UVB, de la o vârstă fragedă, care pot face rău pielii.

Măștile "Facekini" sunt vândute pe Internet în mai multe culori și nuanțe, dar și cu diverse imprimeuri camuflaj, peisaje tropicale sau steagul Americii. Prețurile lor variază între 12 dolari, cele standard, și 24 de dolari, modele mai sofisticate.

Avertizare de călătorie emisă de MAE! Ce zone din Spania sunt vizate de caniculă și furtuni în următoarea perioadă... Avertismentul transmis de Google pentru 2 miliarde de utilizatori ai Google Chrome. Care e motivul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x