Antena Căutare

Familia pilotului care a căzut cu parapanta la Comana: Marian Cojocaru a contactat mai multe infecţii intraspitaliceşti care îi pun viaţa în pericol

Ministerul Sănătăţii a cerut Inspecţiei Sanitare să facă verificări la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală după ce familia pilotului Marian Cojocaru a cerut transferul bărbatului în străinătate susţinând că acesta ar fi contactat mai multe infecţii intraspitaliceşti.

Ministerul Sănătăţii a cerut Inspecţiei Sanitare să facă verificări la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală după ce familia pilotului Marian Cojocaru a cerut transferul bărbatului în străinătate susţinând că acesta ar fi contactat mai multe infecţii intraspitaliceşti.

Inspecţia Sanitară face verificări la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar - Arseni, luni seara, urmând ca marţi să fie făcute publice concluziile inspectorilor, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Verificările au loc în contextul în care familia pilotului care s-a prăbuşit cu paramotorul la Comana pe 10 iulie, Marian Cojocaru, a anunţat că bărbatul ar fi contactat în spitalul Bagdasar Arsenie, locul unde este încă internat, mai multe infecţii intraspitaliceşti care îi pun acum viaţa în pericol.

A fost intubat şi ventilat mecanic

Mai multe zile a fost intubat şi ventilat mecanic, în stare foarte gravă, pentru că a aspirat apă în plămâni după impact. Acum, starea sa ar fi suficient de stabilă pentru a permite transportul şi transferul la Viena, pentru efectuarea unei operaţii pe coloană, susţin membri familiei într-o postare pe Facebook. Aceştia spun că este singura variantă de tratament din cauza "infecţiilor intraspitaliceşti ce pot duce la degradarea rapidă a stării". Mai exact, mai multe analize făcute lui Marian Cojocaru au arătat că aceasta a contractat, pe perioada internării la Spitalul Bagdasar Arsenie, şase infecţii, printre care Klebsiella (întâlnită şi în cazul răniţilor de la Colectiv) şi Acinetobacter, cu rezistenţă crescută la antibiotice.

Documentele medicale cu rezultatele analizelor, consultate de reporterii MEDIAFAX, arată că pilotului i-au fost descoperite infecţii cu - Klebsiella pneumoniae, Acinetobacter baumannii complex, Acinetobacter nosocomialis, Acinetobacter pittii, Acinetobacter baumannii, Acinetobacter calcoaceticus.

"Marian este diagnosticat cu infecţie intraspitalicească cu Klebsiella şi Acinetobacter, cu rezistenţă crescută la antibiotice. Datorită plămânilor situaţia e complicată. Am depus astăzi (n.r. luni) cerere la Ministerul Sănătăţii pentru transfer urgent în afara ţării, deoarece riscurile cresc în fiecare minut şi tot progresul pe care l-am făcut până acum să nu mai însemne nimic", a scris soţia pilotului pe contul său de socializare.

CITEȘTE MAI MULTE AICI

O nouă lovitură pentru profesori. Rezultatele de la Bacalaureat creează probleme în învățământul universitar... Sărbătoare mare pentru români! Tradiţii şi obiceiuri de Sfântul Ilie: Să NU faci asta de ziua lui!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x