Antena Căutare

Farmaciştii, expuși în fața coronavirusului la fel ca medicii! "Dacă farmaciile sunt închise, populaţia rămâne fără medicaţie"

Farmaciştii cer ajutor autorităţilor! Au mare nevoie, şi ei, de materiale de protecţie. În Braşov, de exemplu, aceştia susţin că sunt ignoraţi. Măştile chirurgicale, mănuşile sau dezinfectanţii lipsesc, din păcate, de la furnizori, iar farmaciştii, aflaţi zilnic în contact direct cu oamenii, nu au de unde să le cumpere.

Farmaciştii braşoveni spun că vor să îşi cumpere materiale de protecţie, ţinând cont că statul nu are obligaţia să le ofere, însă nu găsesc la furnizori. Au cerut sprijin autorităţilor centrale pentru a îşi procura măşti şi mănuşi, mai ales că ei se află zilnic în contact direct cu pacienţii şi sunt expuşi pericolului infectării cu noul coronavirus.

"E clar că ne e teamă. Dacă noi farmaciştii, asistenţii medicali din farmacie ne infectăm, farmaciile vor fi închise, iar dacă farmaciile sunt închise, populaţia rămâne fără medicaţie", spune MIRELA ZAMFIRESCU, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Braşov.

În sprijin le-au venit medicii stomatologi din oraş, care după ce şi-au încheiat activitatea, au oferit echipametele lor de protecţie către farmacii.

Personalul farmaceutic face apel către oameni şi le cere să se deplaseze la farmacie numai în cazuri de urgenţă, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Farmaciştii au luat toate măsurile pentru a proteja angajaţii, vorbim aici de la restricţionarea accesului în incintă, unde nu au voie mai mult de două persoane, păstratea distanţei sociale şi desigur dezinfectarea spaţiilor şi a suprafeţelor.

De exemplu, o lampă UV este folosită zilnic în intervalul 13:00-13:30 şi este o lampă UV care omoară toate microogranismele. În această perioadă niciun pacient nu are voie să intre în farmacie.

De când a fost declarată starea de urgenţă, farmaciştii care lucrează zilnic în sprijinul populaţiei, susţin că se află şi sub presiunea lipsei anumitor medicamente.

Farmaciştii consideră necesară creşterea capacităţii de testare şi diagnosticare a personalului din domeniul sanitar, inclusiv a farmaciştilor şi a asistenţiilor de farmacie. De exemplu, în urmă cu ceva timp, o farmacistă din Braşov a fost infectată cu COVID19, iar atunci mare parte din unităţi au fost închise.

Străzile din Suceava, dezinfectate de Armată. Militarii, apel către locuitorii orașului: ”Rămâneți în case!” ... Apa cu sare tratează coronavirusul?! Un medic din prima linie combate acest mit: ”Are beneficii, dar nu înseamnă «Gata, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x