Antena Căutare

Felicitări de 1 Decembrie, Ziua Națională cu ”La mulți ani, România/români” de trimis prin SMS, Whatsapp și Facebook azi

Ți-am pregătit o serie de felicitări cu mesaje patriotice pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Sărbătorește această zi într-un mod unic, cu mesaje ilustrate pe care le poți posta pe Facebook, Instagram, trimite prin SMS sau pe Whatsapp pe 1 decembrie 2023.

felicitare de 1 decembrie cu mesaj patriotic la multi ani romania Galerie
Ți-am pregătit o serie de felicitări cu mesaje patriotice pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Sărbătorește această zi într-un mod unic, cu mesaje ilustrate pe care le poți posta pe Facebook, Instagram, trimite prin SMS sau pe Whatsapp pe 1 decembrie 2022. | Shutterstock.com

Luna decembrie începe într-un mod festiv pentru toți românii de pretutindeni: cu Ziua Națională a României. În urmă cu 105 ani, pe 1 Decembrie avea loc unirea Transilvaniei cu România. În prezent, îmbucurătorul evenimentul este celebrat cu fast și reprezintă un prilej foarte bun pentru toți românii să își ureze “La mulți ani” și să trimită felicitări persoanelor dragi.

Citește și: La mulți ani, România! Mesaje, sms-uri, felicitări de Marea Unire

Felicitări de 1 Decembrie, Ziua Națională cu ”La mulți ani, România/români” de trimis prin SMS, Whatsapp și Facebook azi

Trimite-le și tu celor dragi felicitări de 1 Decembrie, când este Ziua Națională a României. Ți-am pregătit o serie de mesaje ilustrate cu texte patriotice pe care le poți distribui pe Facebook, Instagram sau, dacă dorești, le poți trimite celor dragi prin SMS, Messenger sau WhatsApp.

Am realizat pentru tine mai multe felicitări speciale care conțin mesaje cu „La mulți ani, România”. Le găsești pe toate în GALERIA FOTO.

Ziua Națională, 1 decembrie 2023. Când începe parada militară

Peste 2.300 de militari români și străini dar și sute de mijloace tehnice sunt așteptate să defileze în București, vineri, pe 1 decembrie 2023, de Ziua Naţională, la Arcul de Triumf.

Chiar dacă parada de 1 Decembrie 2023 începe, la Bucureşti, la ora 11.00, specialiştii recomandă doritorilor să ajungă din timp la eveniment, pentru a obţine cele mai bune locuri. În plus, începând cu ora 12.00, în Piaţa Arcul de Triumf este organizată şi o expoziţie de tehnică militară.

În legătură cu parada de 1 Decembrie 2023 mai sunt organizate şi alte evenimente după cum urmează:

- Între orele 07.00 şi 11.00, în Parcul Carol I are loc o ceremonie militară şi religioasă cu depunere de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut

- Între orele 19.00 şi 22.00 este organizată retragerea cu torţe pe traseul: Palatul Cercului Militar Naţional - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta - Bd. Mihail Kogălniceanu - Spl. Independenţei

- Bd. Eroilor Sanitari - Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu - Şos. Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu - Bd. General Paul Teodorescu - Bd. Timişoara - sediul Brigăzii 30 Gardă

Citește și: Stațiunea care dă startul sezonului de schi. Pe 1 Decembrie, își deschide „porțile” pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Ce s-a întâmplat pe 1 Decembrie și cum a devenit Ziua Națională a României

Conform Wikipedia, după unirea Transilvaniei cu România, ziua de 1 Decembrie a devenit o zi de sărbătoare națională. La început, ea era celebrată mai ales în Transilvania. Totuși, pentru că nu figura printre sărbătorile naționale legalizate a fost uitată rapid.

Câțiva ani mai târziu, după revoluția anticomunistă din anul 1989, Parlamentul a refuzat propunerea, venită din partea opoziției, de a adopta ziua de 16 decembrie drept sărbătoare națională a României.

Însă confruntările de la Târgu Mureș din martie 1990 și a mineriadei, Parlamentul României a adoptat la 31 iulie 1990 legea nr. 10 din 1990.

Citește și: Avertizare meteo de 1 decembrie! Ce anunță meteorologii cu privire la vremea în Capitală. Cât de frig va fi

Atunci a fost abrogată Hotărârea Consiliului de Miniștri nr. 903 din 18 august 1949 privind declararea zilei de 23 August ca sărbătoare națională și a proclamat în locul ei ziua de 1 Decembrie drept sărbătoare națională. În document nu era specificat niciun motiv pentru această alegere.

Cu toate acestea, mulți s-au gândit că ziua de 1 Decembrie face trimitere la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, care a fost pe 1 decembrie 1918.

Alegerea acestei zile ca sărbătoare națională a României a fost văzută drept un afront adus minorității maghiare din România, pentru care ziua de 1 decembrie a însemnat o pierdere politică.

Parada militară de 1 Decembrie 2023 se vede LIVE pe a1.ro. Urmărește cele mai importante momente de la defilare... Șoferii riscă amenzi uriașe. Ce nu trebuie să le lipsească din mașină în sezonul rece...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x