Antena Căutare

Felicitări de Sfântul Andrei 2021 cu mesaje ”La mulți ani” de trimis prin SMS, WhatsApp sau Facebook pe 30 noiembrie

Pe 30 noiembrie 2021, sute de mii de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Andrei. Dacă vrei să le spui celor dragi ”La mulți ani” cu ajutorul unei felicitări, am creat mai multe mesaje ilustrate care vor aduce zâmbete. Iată ce mesaje foto poți trimite prin SMS, pe WhatsApp, Facebook sau Instagram de Sfântul Andrei pentru Andrei, Andreea, Andra, Anda, Deea.

felicitare cu flori roz pe margini pe care scrie mesaje de sfantul andrei 2021 Galerie
Pe 30 noiembrie 2021, milioane de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Andrei. Dacă vrei să le spui celor dragi ”La mulți ani” cu ajutorul unei felicitări, am creat mai multe mesaje ilustrate care vor aduce zâmbete | Shutterstock.com

Marți, 30 noiembrie 2021, este prăznuit Sfântul Apostol Andrei. Sărbătoarea aceasta este una specială căci din popor se spune că noaptea de 29 este un fel de Hallowen. Atunci spiritele rele bântuie printre oameni și animalele prind voce, astfel că mulți oameni iau măsuri de protecție.

Unii gospodari pun usturoi la uși, porți și ferestre, în timp ce alții aleg să protejeze și locurile unde animalele se adăpostesc. Și copiii sunt protejați de spiritele rele tot cu ajutorul acestui aliment. În plus, cum spiritele se află printre oameni, fetele pregătite de măritiș își pot visa alesul.

Citește și: Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi

Dar sărbătoarea Sfântul Andrei 2021 nu este doar despre tradiții și superstiții. Dincolo de faptul că este o zi specială pentru credincioși și pentru cei care cred că cerurile se deschid la miezul nopții, în centrul atenției sunt și cei care poartă numele Andrei/ Andreea sau derivate ale acestora.

Este ziua când în centrul atenției sunt milioane de români își sărbătoresc onomastica pe 30 noiembrie 2021. Află din rândurile următoare cine își celebrează ziua numelui de Sfântul Andrei, ce semnificații are acest prenume și alege cele mai frumoase felicitări pentru cei dragi.

În GALERIA FOTO atașată acestui articol vei găsi peste 25 de felicitări cu mesaje de ”La mulți ani” pentru Sfântul Andrei 2021.

Sfântul Andrei 2021: Felicitări cu ”La mulți ani”

Marți, 30 noiembrie, mulți români își celebrează onomastica de Sfintul Apostol Andrei 2021. Dacă nu vrei să trimiți sărbătoriților un mesaj banal, poți alege o felicitare pe care să o postezi pe contul tău de Facebook sau să le-o trimiți prin SMS, pe WhatsApp, Instagram, pe Messenger sau alte platforme de social media pe care le folosești.

Citește și: Când nu se fac nunți în 2022. Datele când nu se oficiază cununii în Biserică

În rândurile următoare vei regăsi mai multe mesaje foto care conțin urări pentru cei care își sărbătoresc onomastica pe 30 noiembrie 2021, atunci când Biserica îl prăzmuiește pe Sfântul Andrei, unul dintre cei mai importanți Apostoli.

Dacă nu vrei un simplu mesaj, dă click pe GALERIA FOTO atașată acestui articol și alege felicitarea/ mesajul ilustrat care îți este pe plac.

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei 2021

Pe 30 noiembrie 2021, aproape 720.000 de romani, dintre care 368.523 bărbați și 349.079 femei, își sărbătoresc onomastica de ziua Sfântului Apostol Andrei. 717.602 cetățeni cetățeni români poartă numele sfânt.

Iată ce nume se sărbătoresc în această zi: Andreea, Andra, Andrada, Andraș, Andruș, Andruța, Andreas, Andrias, Andrieș, Adi, Andi, Andu, Andru, Andreiu, Edra, Endre, Deia, Deea.

Citește și: Sf Andrei. 8 lucruri pe care nu le știai despre Ocrotitorul României

Ce semnificații au numele Andrei și Andreea

Numele Andrei este sărbătorit pe 30 noiembrie, 4 iulie și 19 august, conform calendarului ortodox. Potrivit celui catolic, cei care poartă numele Sfântului Andrei 2021 își celebrează onomastica în data de 30 noiembrie.

Prenumele Andrei provine din cuvântul grecesc „aner”, care înseamnă viril, curajos și energic. De asemenea, este asociat și bărbăției și se crede că era stăpânul lupilor. De aceea, se consideră că persoanele care poartă numele Andrei au un al șaselea simț.

De cealaltă parte, prenumele Andreea înseamnă energie, curaj și se spune că fetele care se numesc așa sunt energice și foarte curajoase.

Citește și: Calendar ortodox noiembrie. Cine a fost Sfântul Andrei și pe ce dată îl sărbătorim

Stand-upperi din toate colţurile ţării, roast pe regiuni la „Râzi cu ROaST, de Sărbătoare!”, mâine, de la 16:00, la Ante... Personaje istorice din toate timpurile iau la roast vedetele la „România, Râzi cu ROaST!”, pe 1 decembrie, de la 16:00, ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x