Antena Căutare

Scandal uriaș la Maternitatea Cuza din Iași. Femeile însărcinate, puse pe drumuri să-și facă test COVID-19: ”E revoltător că trebuie să-l plătim din banii noștri!”

Un scandal uriaș a izbucnit la Iași, în timpul pandemiei de coronavirus, unde femeile care vor să nască la Maternitatea ”Cuza Vodă” trebuie să-și facă un test pentru depistare coronavirus cu 24 de ore înainte de internare. Multe dintre acestea sunt revoltate de faptul că acest test se realizează în laboratoare private, iar prețul se ridică la 250 de lei. 

Scandal uriaș la Maternitatea Cuza din Iași. Femeile însărcinate, puse pe drumuri să-și facă test COVID-19: ”E revoltător că trebuie să-l plătim din banii noștri!”
Scandal uriaș la Maternitatea Cuza din Iași. Femeile însărcinate, puse pe drumuri să-și facă test COVID-19: ”E revoltător că trebuie să-l plătim din banii noștri!”

În timp ce tot mai multe persoane s-au revoltat cu privire la această politică și susțin că nu sunt primite în spital fără acest test, conducerea maternității susține că este vorba doar de o recomandare, nefiind vorba de un criteriu de internare.

"A fost luată această măsură având în vedere riscul epidemiologic existent, dar şi pentru că suntem cea mai mare maternitate din ţară. S-a constatat că există mame asimptomatice, care s-au internat şi la care apoi s-a confirmat că testul a fost pozitiv. Pentru a reduce cât de mult se poate riscul de infecţie din spital, mai ales pentru pacienţi şi angajaţi, am luat decizia ca pentru toate pacientele care se internează şi sunt suspecte, spitalul să realizeze aceste teste, în rest este doar ca recomandare“, a precizat Robert Dâncă, managerul maternităţii.

O asistentă medicală rupe tăcerea: „Tratamentul este horror. Ventilatoarele ucid bolnavii de COVID-19”

De asemenea, în cazul în care apare o urgență, testul este asigurat de către spital, probele fiind prelevate în maternitate şi trimise pentru testare la una dintre unităţile sanitare din oraş care realizează astfel de teste.

Mai multe femei care urmează să nască au postat informaţii referitoare la laboratoarele private, costurile şi condiţiile pentru efectuarea acestui test pe un grup de pe o reţea de socializare, măsura stârnind nemulţumiri în rândul acestora.

"Sincer, nici nu ar trebui să îl plătim din banii noştri. Lunar cotizăm la stat şi sănătate cu milioane, acum să plătim şi testele este strigător la cer. Sunt mămici care nu îşi permit să facă un ecograf lunar, dar să mai dea 250 de lei pentru un test”, a precizat una dintre femei.

Alexandru Rafila, semnal de alarmă! Cei care suferă de aceste boli, în pericol în timpul pandemiei: „Cele mai frecevente cauze de deces sunt acestea două”

Cum justifică directorul medical măsura: ”E o măsură de protecție!”

De cealaltă parte, directorul medical al maternității, dr. Bogdan Doroftei, a explicat că măsură este una necesară pentru a face un triaj epidemiologic corespunzător şi că spitalul nu poate asigura testarea pentru toate pacientele.

”Este o măsură de protecţie a pacienţilor deja internaţi, a personalului medical, dar şi pentru pacienta respectivă pentru a nu ajunge într-un sector unde există persoane infectate. Din păcate, noi ca spital nu avem posibilitatea să acoperim aceste costuri şi nu aveam laborator de biologie moleculară care să permită efectuarea acestor teste”, a explicat dr. Bogdan Doroftei, citat de Ziarul de Iași.

Incendiu puternic la Mănăstirea Agapia! Pompierii și medicii au intervenit de urgență - VIDEO... Ministrul Sănătății, avertisment pentru români de 1 mai: ”Nu vă relaxați. Un focar necontrolat poate duce la transmitere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x