Antena Căutare

Fenomen cumplit la malul Mării Negre! Specialiștii au intrat în stare de alertă! Ce s-a găsit în stațiunea Mamaia

Un fenomen total neașteptat s-a produs la malul Mării Negre și a pus autoritățile pe jar. Se pare că apele s-au retras, în special în partea de nord a litoralului.

Un fenomen total neașteptat s-a produs la malul Mării Negre și a pus autoritățile pe jar. Se pare că apele s-au retras, în special în partea de nord a litoralului.

Dacă în timpul verii valurile ajungeau până la zona de baldachine și șezlonguri, acum apele mării s-au retras chiar și cu 20 de metri.

Specialiștii spun totuși că este un fenomen obișnuit cauzat de schimbarea direcției vântului, dar care are un impact asupra faunei marine. Se poate ajunge chiar la dispariția unor plante și a unor organisme mici ce constituie hrană pentru alte vietăți marine.

Acum, plajele din Mamaia sunt pline de meduze eșuate aduse de valuri și de un covor gros de scoici.

„Este zona de hrănire a puietului de peşte, în special chefalilor. Această variabilitate a liniei ţărmului este un fenomen cunoscut şi continuu, în funcţie de direcţia şi durata, de intensitatea vântului. Am avut situaţii în care această oscilaţie s-a petrecut pe distanţe de circa 100 de metri”, afirmă Simion Nicolae, directorul INCDM „Grigore Antipa” din Constanța.

Sursa: turism.bzi.ro

Meteo, 11 octombrie 2017. Vremea începe să se încălzească. În sfârșit, nu vom mai avea toamnă cu temperaturi de iarnă!... Zile libere în 2018 pentru români! Când pică diferitele sărbători și când vor sta acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x