Antena Căutare

Fenomenul pasarilor moarte a ajuns si in Capitala

Autoritatile au desfasurat, astazi, in Bucuresti, o actiune de strangere a unor pasari moarte, dupa ce, in weekendul trecut, zeci de grauri din Constanta ar fi murit, potrivit expertilor Directiei Sanitar Veterinare, din cauza unei intoxicatii etilice.

Printre strazile vizate de actiune se numara Vladeasa si Latea Gheorghe, din Sectorul 6. Locuitorii din zona spun ca printre pasarile adunate se aflau mai multi gugustiuci.

La strangerea pasarilor sunt folosite utilaje cu cupa, supravegheate de o masina a Politiei Militare, anunta realitatea.net. Pasarile adunate sunt incarcate intr-un camion si acoperite cu o folie opaca.

"La Politia Comunitara nu am primit nicio sesizare legata de pasari moarte", spun cei de la Primaria Sectorului 6.

In weekendul trecut, peste 30 de grauri au fost gasiti morti in Constanta, iar expertii Directiei Sanitar Veterinare (DSV) au stabilit, marti, cauza decesului: intoxicatia etilica.

"In urma analizelor de laborator, s-a stabilit faptul ca pasarile au murit in urma intoxicatiei etilice, in stomacul muscular fiind gasit borhot de struguri", a precizat directorul DSV, Romeu Lazar.

Specialistii DSV au realizat luni si necropsia pasarilor, fara sa gaseasca urma niciunei boli. Una dintre ipotezele luate in calcul initial a fost ca pasarile au murit de foame.

In ultima perioada, mai multe tari s-au confruntat cu decese suspecte ale unor populatii de pasari. Printre acestea se numara SUA, Italia si Suedia.

Sursa: Jurnalul National

Foto: mondonews.ro

Programul “Prima casa 3” incepe de saptamana viitoare. Guvernul aloca doar un buget de 300 de mil. de euro... Romanii au inceput goana dupa joburi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x