Antena Căutare

Fericirea românilor la locul de muncă

La nivel ideal, un job este menit să aducă fiecărei persoane, pe lângă un venit cu care să-și asigure traiul zilnic, și satisfacție profesională. Ce înseamnă fericire la locul de muncă? În România, un salariu bun, în domeniul dorit, cu posibilități de promovare, prime în funcție de performanță, program flexibil și zile de concediu reprezintă pilonii principali pentru bunăstare, în calitate de angajat.

La nivel ideal, un job este menit să aducă fiecărei persoane, pe lângă un venit cu care să-și asigure traiul zilnic, și satisfacție profesională. Ce înseamnă fericire la locul de muncă? În România, un salariu bun, în domeniul dorit, cu posibilități de promovare, prime în funcție de performanță, program flexibil și zile de concediu reprezintă pilonii principali pentru bunăstare, în calitate de angajat.

Concret, aspectele enumerate mai sus reușesc să facă orice român fericit la job, mai ales dacă activează într-un domeniu de care este pasionat sau în care are studii de specialitate. Este dovedit faptul că angajații, inclusiv cei din țara noastră, devin mai eficienți la locul de muncă atunci când primesc aprecieri din partea superiorilor, fie ele concretizate în remunerații sau pur și simplu verbale.

Pentru cei care intenționează să-și caute un loc de muncă în țară, cele mai mari salarii din România sunt în domeniul IT, urmat de domeniile juridic și telecomunicații. Se câștigă bine și în vânzări ori în meseriile practice.

În ultimii ani, angajatorii români se plâng de un deficit tot mai mare de personal, atât calificat, cât și necalificat, indiferent de domeniul de activitate, astfel că reprezentanții companiilor fac tot posibilul să-și motiveze și să-și mulțumească angajații.

Iată care sunt aspectele care aduc fericire și bunăstare la locul de muncă:

Un loc de muncă bine plătit

Un salariu care să te ajute să-ți acoperi cheltuielile lunare, să pui ceva deoparte și să reușești să-ți faci destule pofte reprezintă principalul pilon pe care un angajat îl ia în considerare atunci când se declară fericit la locul de muncă.

Un job în domeniul în care ai studiat

Facultate, visuri mărețe, cursuri și o specializare care să-ți aducă ulterior jobul visurilor tale. Oamenii care urmează studii superioare și reușesc să se angajeze în domeniu își fac meseria cu pasiune, iar asta se va vedea inclusiv în stilul lor de viață și în starea de spirit pe care o afișează în fiecare zi, indiferent de oră, indiferent că se află la birou sau acasă.

Posibilitate de promovare

Un an, doi sau mai mulți într-o companie și șansa de a urca o poziție ierarhică reprezintă pentru 99% dintre români un motiv de bucurie. Desigur, orice creștere în funcție vine la pachet și cu o mărire salarială, astfel că aprecierea și sentimentul de creștere pe plan profesional va aduce fericire la locul de muncă.

Prime în funcție de performanțe

Fie că lucrezi cu targete sau aștepți sărbătorile legale ca să primești o primă din partea companiei, recunoașterea profesională din partea superiorilor oferă oricărui angajat sentimentul că este apreciat pentru munca sa. Acest tip de stimulente sunt folosite adesea de angajatorii care vor să aibă în companie angajați mulțumiți, eficienți și implicați în îndeplinirea sarcinilor de serviciu.

Program flexibil

Ai nevoie să iei copilul de la școală sau vine instalatorul să schimbe o țeavă și vrei să lucrezi de acasă? Tot mai multe companii s-au pliat pe acest tip de “day schedule”, care permite angajatului să-și facă programul și să-și îndeplinească task-urile fără să stea 8 ore legate la birou.

Fie că ai deja un job sau ești în căutarea unui loc de muncă, aceste criterii sunt valabile și pentru tine și pentru viitorul tău profesional.

Sursa foto: pixabay.com

Un nou caz Caracal! Minciuni, dezinformări și multe semne de întrebare. Ce s-a întâmplat în cazul femeii răpite din jude... Val de debranşări la Buzău: Peste 4.300 de familii au renunţat în ultimele luni la sistemul centralizat, dintr-un total ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x