Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

„Cine nu și-ar aduce mama acasă?” Fiica primei românce ucise de coronavirus, declarații sfidătoare la adresa autorităților

Vameșii de la Cenad s-au trezit cu un dric ce transporta două cadavre, venit din Italia. Înăuntru, sicriele a două surori, din Borșa. Una dintre ele este primul român ucis de coronavirus. Cum se scuză familiile?

Maşina cu cele două sicrie a blocat ore bune vama Cenad până i s-a permis să ajungă la Borşa, locul natal al celor două femei decedate. E imoral, dar nu ilegal, spun autorităţile care au grăbit înmormântarea şi au băgat în carantină şoferul dricului.

„Eu nu știam chestia asta, că trebuie să întrebăm autoritățile române, care nu ne-au ajutat nici măcar cu un sfat, ca să putem să ne aducem mama acasă.

Vă întreb pe dumneavoastră și pe toată lumea: Cine nu și-ar aduce mama acasă?”, a spus Simona Timiș, fiica femeii moartă de coronavirus.

Un vaccin experimental împotriva coronavirusului va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel: „Într-o lună vom avea documentele”

Durerea a împins familiile celor două surori la un gest disperat: să își aducă rudele acasă. Pentru asta, au plătit 5.000 de euro unei firme de pompe funebre.

La intrarea în țară, autoritățile au fost luate prin surprindere, așa că au blocat dricul la frontieră.

„Repatrierea lor s-a făcut perfect legal, dar imoral. O firmă de pompe funebre s-a deplasat în Italia, a preluat cele două sicrie, cu acte în regulă, cu pașaportul mortuar de transport și a ajuns în vama românească fără să știe nimeni nimic”, a declarat Ion Sorin Timiș, primar Borșa.

Dricul cu trupurile neînsuflețite ale celor două a fost escortat de polițiști și jandarmi și dus direct la cimitir.

Așa arată coronavirusul! Pacienții se zbat să respire, cu „pungi de plastic” peste cap. Medicii din Bergamo sunt epuizați, dar nu renunță

Cele două au fost înmormântate în procedură de urgență, fără preot și doar în prezența a doi dintre copiii Ilenei Timiș. Dricul urmează să fie dezinfectat, iar șoferul a fost băgat în carantină.

Ileana Timiș a murit în ziua în care a împlinit 80 de ani

Ileana Timiș, o femeie din orașul Borșa, județul Maramureș, a murit fix în ziua în care ar fi împlinit 80 de ani, în Italia, la câteva săptămâni după ce a ajuns în Peninsulă pentru a o îngriji pe sora ei, care era bolnavă de cancer.

La scurt timp după ce a ajuns în Italia, Ileana Timiş a fost testată pozitiv pentru infecţie cu noul coronavirus. Starea ei de sănătate s-a agravat de la o zi la alta. Femeia a murit pe 13 martie, la două zile după decesul sorei ei care s-a stins din cauza bolii de care suferea deja.

Imediat, familia acestora a solocitat să le fie repatriate trupurile. Astfel, rudele au luat legătura cu Ambasada României la Roma, dar li s-a spus că repatrierea trupului însufleţit nu intră în atribuţiile instituţiei.

Recomandari