Antena Căutare

UPDATE! FMI: Pensiile speciale ale militarilor nu vor depasi 350 de lei

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, din nou, la Palatul Cotroceni cu delegatia comuna a FMI, a Comisiei Europene si Bancii Mondiale. Pentru semnarea unui nou acord cu tara noastra, reprezentantii FMI au impus conditii: reforme in Sanatate si Educatie. In plus, FMI nu este de acord cu recalcularea pensiilor speciale.

UPDATE 18:45 30.000 de militari pensionati nu vor avea pensiile recalculate din cauza deciziei luate de FMI.

UPDATE 17:50 FMI nu accepta recalcularea pensiilor speciale. Acestea nu trebuie sa depaseasca 350 de lei.

Delegatia este in Romania de mai bine de o saptamana, iar vizita se va incheia chiar astazi. Echipa de experti a venit la Bucuresti pentru a discuta despre evolutia economica a tarii noastre, in conditiile in care analistii sustin ca vom avea o crestere economica modesta in 2013.

"Trebuie sa pornim de la ideea ca, imediat dupa alegeri, trebuie sa continuam reformele", a declarat Traian Basescu la inceputul reuniunii.

In replica, seful misiunii FMI in Romania a afirmat: "Principala provocare este sa mergem mai departe, de la stabilizarea macroeconomica la crestere economica si crearea locurilor de munca. Este momentul ca lucrurile sa inceapa sa se miste. Trebuie gasite modalitati de crestere economica"

De altfel, reprezentantii FMI au pus conditii pentru semnarea unui nou acord cu Romania. FMI a recomandat cresterea productivitatii si a solicitat reforme in domeniul Sanatatii si cel al Educatiei, dupa cum a sustinut seful statului.

Presedintele a mai avut si saptamana trecuta o intalnire cu delegatia organismelor internationale, atunci cand s-a optat pentru incheierea unui nou acord cu FMI.

Foto: Hepta

 

Studiu: Doar patru romani din zece se considera fericiti... Fulgi de nea la Baile Harghita! Temperatura a ajuns la -2 grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x