Căutare Live

Focar de coronavirus la o fermă din Marea Britanie. Zeci de români, confirmați pozitiv cu COVID-19

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar acum autoritățile sunt în alertă după ce 30 de români au fost depistați pozitiv într-o fermă din Hereforshire, Marea Britanie. 

Focar de coronavirus la o fermă din Marea Britanie. Zeci de români, confirmați pozitiv cu COVID-19

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a semnalat Ambasadei României la Londra situația a doi lucrători români care au reclamat existența unor deficiențe cu privire la condițiile de cazare și masă. „În acest context, misiunea diplomatică a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale și pe lângă reprezentanții companiei prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea la ferma menționată pentru a obține informații suplimentare cu privire la elementele sesizate și pentru a se asigura că cetățenilor români le sunt asigurate condiții optime și sprijinul necesar”, potrivit unui comunicat de presă al diplomației române.

Ultimă oră! Încă un record de cazuri noi de COVID-19, în România! 799, în ultimele 24 de ore! 35.802, în total

Până la acest moment, persoanele în cauză nu au putut fi contactate de către reprezentanții Ambasadei României la Londra.

MAE precizează că, potrivit informațiilor comunicate de compania angajatoare, autoritățile locale au asigurat alimente, apă și alte bunuri necesare lucrătorilor plasați în carantină. Totodată, compania angajatoare a comunicat că lucrătorii vor putea alege să își continue activitatea sau să părăsească ferma după finalizarea perioadei de carantină, în baza confirmării primite de la Serviciul de Sănătate Publică.

România, pe urmele Italiei?! Medicul Virgil Musta:”Mi-e frică să nu ajungem cu oameni decedați pe străzi sau pe holurile spitalelor!”

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Londra: +44 20 76027328, +44 20 7602 9833, +44 20 7603 6694, +44 20 76025193, +44 20 7603 0572, +44 20 7602 2065, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +44 7738716335.

Câți români aflați în străinătate au fost infectați cu noul coronavirus

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 5.202 cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 1.885 în Italia, 561 în Spania, 117 în Franţa, 2.330 în Germania, 127 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 107 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveţia, 2 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Grecia, 2 în Cipru şi câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia, India, Bulgaria, Kazakhstan, Ucraina, şi Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 122 de cetăţeni români aflaţi în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franţa, 43 în Marea Britanie, 9 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveţia, unul în SUA şi unul în Brazilia, au decedat.

A apărut un nou simptom al infecției cu noul coronavirus. Medicii, semnal de alarmă: ”Cereți ajutor dacă vă confruntați cu astfel de probleme!”

Dintre cetăţenii români confirmaţi cu noul coronavirus, 158 au fost declaraţi vindecaţi: 135 în Germania, 11 în Franţa, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg şi unul în Tunisia.

România, pe urmele Italiei?! Medicul Virgil Musta:”Mi-e frică să nu ajungem cu oameni decedați pe străzi sau pe holurile... Polițist din Craiova, surprins fără mască de protecție într-un magazin: ”Unde este masca dumneavostră?” Răspunsul omului...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri