Antena Căutare

Situație gravă: Focar de coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap din Neamț

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a confirmat 167 de îmbolnăviri cu COVID-19 la angajaţii şi beneficiarii Centrului pentru recuperarea şi reabilitarea persoanelor cu handicap (CRRPH) Păstrăveni.

Situație gravă: Focar de coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap din Neamț
Situație gravă: Focar de coronavirus la un centru pentru persoane cu handicap din Neamț


Din totalul îmbolnăvirilor, 100 de cazuri au fost înregistrate la beneficiari, iar 67 - la angajaţi, se arată într-un comunicat transmis Agerpres de DSP Neamţ.


"Salariaţii COVID-19 pozitivi, aflaţi în izolare preventivă la domiciliu, au fost internaţi, iar familiile au fost plasate în izolare la domiciliu", precizează conducerea DSP Neamţ.

Breaking News! Document OFICIAL INSP: Au fost publicate măsurile de relaxare! Care sunt noile recomandări aplicate după 15 mai


Beneficiarii cu forme uşoare sau asimptomatici sunt trataţi în centru.


"Ca urmare a consultărilor dintre şefii DGASPC, ai Centrului Păstrăveni şi medicii specialişti s-a stabilit ca salariaţii care ar fi trebuit să încheie perioada de izolare la locul de muncă să rămână în continuare în activitate, iar cei din prima tură care au primit rezultatele negative să vină la lucru, de asemenea", menţionează DGASPC Neamţ.


Şi la Centrul pentru copii cu dizabilităţi "Sancta Maria" Piatra-Neamţ sunt înregistrate 6 cazuri de COVID-19 la salariaţi şi 13 la tinerii aflaţi în instituţie.

S-a stins din viaţă cea mai bătrână femeie din România: Tanti Miţi avea 108 ani! L-a cunoscut pe George Coșbuc și a prins ambele Războaie Mondiale.


"Personalul a fost internat în spital în vederea izolării şi tratării. Tinerii, asimptomatici, au fost izolaţi în cadrul centrului, într-un pavilion separat, au fost evaluaţi de către medici infecţionişti şi sunt monitorizaţi de către personalul de specialitate al centrului", a declarat conducerea DSP Neamţ.


Conducerea DSP Neamţ a subliniat că din 16 aprilie a început testarea personalului de îngrijire şi în căminele de bătrâni.

Ultimă oră. Alte șase persoane și-au pierdut viața! Bilanțul a ajuns la 945 de morți și peste 15.000 de infectări


Testarea acestora trebuia efectuată de 2 ori pe lună, la începutul fiecărei perioade de izolare preventive la locul de muncă.


Au fost recoltate probe din 21 de cămine de bătrâni publice şi private, de la 245 angajaţi şi beneficiari.


Pentru 4 angajaţi şi 11 rezidenţi ai unui centru privat din Almaş s-a confirmat infectarea cu COVID-19. Persoanele au fost internate în spital în vederea izolării şi tratării.

S-a stins din viaţă cea mai bătrână femeie din România: Tanti Miţi avea 108 ani! L-a cunoscut pe George Coșbuc și a prin... L-a enervat rău! Răspunul care te va șoca: Ce ar face Dan Negru cu 100 de euro? "Ăla zgarcitu' pe care-l știi de mi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x