Antena Căutare

Focare de coronavirus în școlile abia deschise. Sute de elevi şi profesori sunt, acum, în izolare

41 de şcoli din Berlin au devenit focare COVID 19 la 2 săptămâni de la redeschiderea lor. Sute de elevi şi profesori sunt, acum, în izolare. Copiii trebuie ţinuţi departe de toţi membri familiei şi obligaţi să poarte mască şi în casă, notează Observator.

În caz contrar, sunt luaţi de lângă părinţi şi duşi în centre speciale, timp de 14 zile. Măsura a stârnit revoltă printre părinţi.

În România, elevii vor să revină în băncile școlilor din septembrie

După experimentul școlii la distanță din ultima jumătate de an, elevii spun în cor că vor să se întoarcă în bănci. Dar distanță de un metru pare imposibil de pus în practică atunci când e vorba de preșcolari sau elevi din clasele primare.

"Poate în timpul orelor de curs s-ar putea acest lucru, dar în pauză când își vor petrece timpul liber în curte, cine să îi controleze să mențînă distanță socială", spune un reprezentant al elevilor.

Iar dacă rămân în online sau vin cu rândul la şcoală, părințîi mai ridică o problema. Cu cine stau copiii acasă? Și cum vor învață alfabetul pe calculator?

"Acești copii trebuie asistați. vor fi familii la serviciu și nu vor avea cu cine să îi lase. Am solicitat un contrat ferm încheiat între familie și școală, astfel încât să dea posibilitatea acelor familii care vor să își asume o doză de risc și să trimită copilul la școală, dacă nu să asigure resurse educaționale", explică Iulian Cristache, de la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți

Despre astfel de resurse e greu de povestit. Ministerul Educației promite 250 de mii de tablete cu acces la Internet până în dată de 10 septembrie. Ghidul pentru nouă tehnologie nu a apărut deocamdată.

Doi frățiori din Iași au fost uciși de strugurii din curte! Au mâncat otravă fără să știe, mama i-a privit cum se sting... Profesorii învață, înainte de începerea anului școlar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x