Antena Căutare

Fructe coapte din pricina căldurii. Soarele de octombrie a copt căpşunile ca-n miez de vară

Vremea ne schimbă şi obiceiurile alimentare. Toamna aceasta umple coşurile cu pere, struguri, gutui, dar şi căpşuni sau zmeură. Dacă în primăvară nu prea am găsit aceste fructe pe tarabe din cauza frigului, acum serele sunt încă pline. E drept însă, preţurile sunt de trufanda.

Parfumate şi delicate, fructele dulci şi pline de vitamine colorează ca vara serele din satul Izvoru Mare. Şi asta după ce, la vremea lor, în iunie, au fost mici şi puţine din cauza îngheţului şi grindinei.

"Sunt temperaturi bune, 20-24 de grade. Noaptea puţin răcoroasă, la fel, ne ajută foarte mult, deci este o perioadă când planta se simte cel mai bine", spune un proprietar de sere.

Soţii Voicu s-au cunoscut în Spania, la cules de căpşuni. S-au întors acasă unde şi-au deschis propria afacere. Au investit 70.000 de euro în 20 de sere şi într-un soi care rodeşte opt luni pe an. Acum, chiar şi toamna, culeg câte 500 de kilograme de căpşuni pe săptămână. Vor ca în viitor să cultive şi zmeură, mai ales că cei mai mulţi clienţi ai lor sunt părinţii.

Fructele cu gust de vară vor rezista până la minus 5 grade celsius. La această temperatură, vor îngheţa. Atunci, spun cei agricultorii, jumătate din recoltă se va pierde.

Românii aruncă în fiecare zi 6.000 de tone de mâncare! 300 de TIR-uri pline cu alimente ajung la gunoi!... Peste porcină face ravagii în România. De Crăciun, vom mânca cârnaţi şi tobă cu carne de import, la prețuri exuberante...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x