Antena Căutare

Gabriel Berca, seful MAI: "Ne putem astepta la o situatie de urgenta legata de inundatii. Peste 400 de localitati raman izolate"

Ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, a declarat intr-o conferinta de presa ca Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) si Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) ar putea anunta, miercuri, o "posibila situatie de urgenta" legata de inundatii, conform Mediafax. Seful MAI a mai spus ca peste 400 de localitati raman in continuare izolate si 200 de drumuri judetene sunt blocate.

Un numar de 408 localitati sunt izolate din punct de vedere al accesului la drumurile publice, a afirmat ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Berca.


Seful MAI a precizat ca 200 de segmente de drumuri judetene erau impracticabile in cele 25 de judete in care au aparut consecinte ale fenomenelor meteo extreme.

Potrivit lui Berca, 4.800 de angajati ai MAI interveneau in sprijinul sinistratilor cu circa 2.000 de vehicule. Cu toate acestea, Berca le-a cerut si prefectilor si autoritatilor locale sa colaboreze "indiferent de culoarea politica", sa intervina si "sa ramana pe pozitii".

"Vreau sa le multumesc inca o data si sa le transmit ca sunt alaturi de dansii in continuare, pentru ca inca mai avem de intervenit in anumite zone unde situatia de urgenta presupune acest lucru. Avem aproape 2.000 de autospeciale si avem ca prioritate in acest moment deblocarea si degajarea circulatiei rutiere si feroviare, transportul de alimente, apa pentru persoanele izolate, acordarea de ajutor medical de urgenta si transportul persoanelor din localitatile izolate", a declarat Berca.

foto: Intact Images

Casa Regala: Decizia ICCJ in cazul lui Carol Mircea nu creeaza niciun drept dinastic si nu stabileste apartenenta... S-a redeschis traficul la punctele de frontiera dintre Romania si Republica Moldova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x