Antena Căutare

Gasirea unui loc de munca: Ce perceptie au romanii cu privire la optiunile disponibile pe piata muncii

Aproximativ 70% dintre romani sunt de parere ca, in acest moment ,este foarte greu sa gaseasca un loc de munca, majoritatea lor considerand ca exista foarte putine optiuni in alegerea unei slujbe, arata studiul Reveal Marketing Research, dat publicitatii in cadrul Bucharest Forum, informeaza Mediafax.

Potrivit cercetarii, 68,2% dintre romani au o perceptie negativa cu privire la posibilitatile de angajare existente in prezent pe piata muncii.

Conform rezultatelor studiului, desi Romania inregistreaza una dintre cele mai mici rate de somaj din Europa, cu o valoare medie de 7,1% in primele noua luni ale anului curent, respondentii apreciaza, totusi, ca sunt putine locuri de munca.

Mai putin de 10% dintre romani (8,9%) sunt multumiti de numarul locurilor de munca disponibile, iar in ceea ce priveste evolutia pietei muncii in urmatoarele trei luni, romanii par sa fie mai optimisti: 11,2% dintre acestia apreciaza o crestere a ofertei de locuri de munca, arata acelasi studiu.

"Perceptia romanilor cu privire la situatia actuala a locurilor de munca reflecta, in fapt, o lipsa de incredere in imbunatatirea situatiei economice, in ansamblul ei. Ceea ce ne arata ConfidenceIndex este faptul ca optiunile disponibile pe piata muncii reprezinta pentru consumatori un aspect important, prin care ei evalueaza si percep viitorul tarii", spune Marius Luican, general manager Reveal Marketing Research, citat de Mediafax.

Rezultatele studiului fac parte din raportul ConfidenceIndex, lansat joi de catre Bucharest Forum si Reveal Marketing Research. Colectarea datelor s-a realizat in perioada 29 - 31 octombrie, pe un esantion de 1.200 persoane de peste 18 ani, reprezentativ la nivel urban si rural.

Studiul se va desfasura lunar, totalizand 14.400 de respondenti anual. Marja de eroare calculata este de +/- 2,84%.

Foto: Intact Images

Elevii unei scoli din Bistrita au protestat in semn de solidaritate, dupa demiterea directorului institutiei... Ucigasul studentei japoneze omorate langa Otopeni, trimis in judecata alaturi de un ofiter de politie judiciara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x