Antena Căutare

Gest inedit! Peste două tone de monede, adunate într-o cutie din sticlă, la Arad: "Au fost găsite şi monede din străinătate"

Peste două tone de monede au fost adunate de la oameni prin intermediul unei campanii umanitare derulate de o asociaţie, care a amplasat timp de şase săptămâni o cutie specială în centrul Aradului.

Peste două tone de monede au fost adunate de la oameni prin intermediul unei campanii umanitare derulate de o asociaţie, care a amplasat timp de şase săptămâni o cutie specială în centrul Aradului.

Organizatorii nu au reuşit să adune suma pe care şi-au propus-o, de 20.000 de euro, destinată Spitalului Judeţean, în timp ce din cutie au fost scoase multe obiecte, precum şuruburi, nasturi, baterii sau ambalaje.

Campania ”Cutia cu monede”, iniţiată de Asociaţia Centrul de Excelenţă Arad, s-a derulat în perioada 22 noiembrie 2017 – 3 ianuarie 2018, iar până luni banii colectaţi au fost sortaţi şi număraţi cu sprijinul unei filiale bancare din oraş.

Potrivit iniţiatorului campaniei, Viorica Graur, peste două tone de modene au fost colectate, respectiv 15.430 de euro, echivalentul a 70.988 lei. Organoizatorii estimau că suma colectată va fi de 20.000 de euro, bani destinaţi Secţiei Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru îmbunătăţirea condiţiilor pentru copiii internaţi.

Deşi s-au adunat peste două tone de monede, nu s-a colectat suma estimată. Au fost foarte multe monede cu valoare mică, de 10 bani, iar asta a redus suma. Au fost găsite şi monede din străinătate sau chiar scoase din circulaţie, euro, dolari, franci elveţieni, forinţi, dinari, leva, monede din Peru sau lei vechi. Din păcate, au existat şi alte obiecte, precum şuruburi, nasturi, baterii sau bilete de cinema. Celor care au participat la campanie, le mulţumim că sunt alături de copiii care au nevoie de ajutor”, a declarat, luni, pentru News.ro, Viorica Graur.

Peste 900 de kilograme de monede de 10 bani au fost colectate, în timp ce monedele de 50 de ani au însumat 455 de kilograme. De asemenea, au fost adunate 372 de kilograme de monede de 5 bani, 271 de kilograme de modene de 1 ban, aproape 17 kilograme de monede euro şi cinci kilograme de forinţi.

Pe lângă monede, în cutie au fost găsite şi bancnote, în special de 1 leu şi 5 lei.

Aceasta a fost a doua ediţie a campaniei, iar la prima, din 2015, au fost adunaţi mai mulţi bani, peste 16.000 de euro, deşi a fost colectată doar o tonă şi jumătate de monede, însă cu o valoare mai mare

Situație dramatică! O femeie și un copil, prinși în flăcările unui incendiu. La faţa locului se intervine cu două autosp... Românii ar putea avea încă o zi liberă de la stat: "Este zi legală de sărbătoare, în Uniunea Europeană"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x