Antena Căutare

Gest remarcabil! 440 de perechi de pantofi, evidențiază abuzurile domestice asupra femeilor

În Instanbul 440 de perechi de pantofi sunt folosite pentru a atrage atenția asupra problemei violenței domestice din Turcia. Gestul este inspirat din tradiția turcească, conform căreia când cineva moare se obișnuite ca o pereche de incălțăminte să fie lăsată în afara casei.

În Istanbul 440 de perechi de pantofi sunt folosite pentru a atrage atenția asupra problemei violenței domestice din Turcia. Gestul este inspirat din tradiția turcească, conform căreia când cineva moare se obișnuiește ca o pereche de încălțăminte să fie lăsată în afara casei.

Artistul Vahit Tuna s-a inspirat din această practică și a extins-o. Fiecare pereche de pantofi reprezintă o femeie care a fost ucisă de către soțul ei, anul trecut.

Gest remarcabil! 440 de perechi de pantofi, evidențiază abuzurile domestice asupra femeilor

Pantofii sunt fixați pe doi pereți exteriori ai unei clădiri, cu intenția de a atrage privirile trecătorilor, dar și a pasionaților de artă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Iată proiectul Yanköșe. În fiecare an, un artist folosește acești doi pereți pentru a-și expune lucrările de artă. Și de această dată, am vrut să expun o lucrare aici. Sunt 440 de perechi de pantofi, acestea sunt egale cu numărul femeilor ucise în 2018, în Turcia. Ce face acest proiect să fie interesant este creșterea conștientizării cu privire la crimele asupra femeilor și, de asemenea, materializarea acestei probleme ca o sculptură sau un monument.” , a declarat artistul.

Gest remarcabil! 440 de perechi de pantofi, evidențiază abuzurile domestice asupra femeilor

Cele 440 de perechi de pantofi vor râmâne expuse timp de șase luni. Tocurile sunt negre pentru a evidenția independența și sfidarea.

Încă un cutremur de mare adâncime, miercuri dimineaţă, în România. Valul de seisme anunță un pericol?!... Lovitură pentru Alexandru Cumpănașu! Motivul pentru care a intrat în vizorul Parchetului, după ce și-a depus candidatura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x