Antena Căutare

Grădinițele, creșele și afterschool-urile nu se redeschid de luni. Monica Anisie: "Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte normele"

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, duminică, într-o conferință de presă cîCreșele, after school-urile și grădinițele nu se redeschid luni, 15 iunie.

Grădinițele, creșele și afterschool-urile nu se redeschid de luni. Monica  Anisie: "Îi sfătuiesc pe părinți să aștepte normele"
Monica Anisie | Facebook/Monica Anisie

Guvernul anunţa vineri că grădinițele, creşele și afterschool-urile se pot redeschide luni, 15 iunie, însă ministrul educaţiei a precizat astăzi că aceste unităţi nu vor fi deschise de mâine, pentru că normele de securitate și igienă nu au fost finalizate.

Teoretic, creșele, grădinițele de stat și after school-urile se pot deschide începând cu 15 iunie, potrivit unei Hotărâri de Guvern publicate vineri în Monitorul Oficial.

Evaluare naţională 2020. Măsuri speciale, în contextul pandemiei de coronavirus

Ministrul educației a anunțat însă duminică la prânz că acest lucru nu se va întâmpla. Asta deoarece nici până acum nu a fost publicat Ordinul comun al ministrului educației și cercetării, ministrului sănătății și al ministrului muncii, care stabilește cu exactitate în ce condiții își pot relua activitatea.

”Normele de revenire în cadrul creșelor și grădinițelor, precum și în cadrul after school-urilor sunt elaborate în colaborare de către Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății. Acestea sunt în acest moment în pregătire, probabil că mâine le vom finaliza și le vom prezenta”, a declarat Monica Anisie, conform Edupedu.

De luni, 15 iunie, elevii susțin Evaluarea Națională 2020. La ce oră încep și cât durează examenele, în condițiile actuale

Mâine nu se vor redeschide. Se vor redeschide în momentul în care există aceste norme, există cerere și decizie la nivelul autorității publice locale. Normele trebuie să fie prezentate de Ministerul Educației, Ministerul Muncii, mâine. Monica Anisie,

Baba Vanga, previziune alarmantă despre anul 2020. Pedicție cutremurătoare despre coronavirus: "Femeia a prezis. Nu... Scene inedite în București. Un troleibuz defect a fost împins de călători | VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x