Antena Căutare

Grevă la metrou! Sindicaliștii amenință din nou, după ce negocierile au eșuat

Greva generală la metrou este din nou posibilă, după ce negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex au eșuat din nou. Sindicaliștii vor creșterea salariilor peste 20 la sută și un ministru care să nu fie „răutăcios”.

Greva generală la metrou este din nou posibilă, după ce negocierile dintre sindicaliști și conducerea Metrorex au eșuat din nou. Sindicaliștii vor creșterea salariilor peste 20 la sută și un ministru care să nu fie „răutăcios”.

Ioan Rădoi, liderul sindicaliștilor de la metrou, îl acuză pe actualul ministru al Transporturilor că nu ar fi de acord cu o majorare salarială de peste 18 la sută, așa cum au solicitat sindicatele.

„Ministrul Şova a dat dispoziţie ca majorarea să nu se încadreze în bugetul de venituri şi cheltuieli. A zis 18% şi atât. Noi am propus un procent de 21%, deşi iniţial cerusem 42%, şi argumentasem cum se ajunsese la această sumă. Nu ştiu dacă în aceste condiţii mai este loc de negociere, deşi mai este programată o nouă întrevedere săptămâna viitoare. Cred că Iohannis şi partidul de guvernământ vor o grevă la metrou. Noi vrem un nou ministru, de la care ne aşteptăm să nu fie răutăcios. Actualul ministru ne împinge spre grevă”, a declarat liderul sindicatelor de la metrou, potrivit adevarul.ro.

La sfârșitul lunii noiembrie, Tribunalul București a declarat nelegală greva de la metrou, declanșată de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) Lucian Șova, ministrul demisionar al Transporturilor, spunea că greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care le au comercianţii din staţii de mai bine de 15 ani. Ministrul Transportilor a explicat că au fost opt runde de negocieri referitoare la încheierea Contractului Colectiv de Muncă, iar singura revendicare nenegociabilă a fost creşterea salariilor cu 42 la sută.

Lucian Șova a menționat că, în ultimii patru ani, angajații de la metrou au beneficiat de creșteri salariale, ultima dintre ele fiind în 2017, de 21 la sută.

Cumplit! O fetiţă de zece ani a murit după ce a fost strivită de un dulap, la un centru de plasament din Capitală. Totul... Maternitatea Giulești s-ar putea muta după scandalul infectării bebelușilor cu stafilococ auriu. Declarații de ultimă or...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x