Antena Căutare

Gripa face tot mai multe victime! O școală din Sfântul Gheroghe s-a închis, numărul bolnavilor se apropie de 300

Viroza a făcut ravagii într-un colegiu din Sf. Gheroghe! Numărul adolescenţilor bolnavi se apropie de 300, aşa că autorităţile au decis să închidă instituţia de învăţământ.

Gripa face tot mai multe victime! O școală din Sfântul Gheroghe s-a închis, numărul bolnavilor se apropie de 300 Galerie
Numărul îmbolnăvirilor de gripă crește

Până luni, toţi cei o mie de elevi vor sta acasă, indiferent dacă sunt sau nu bolnavi. Până atunci, colegiul va fi dezinfectat aşa cum trebuie. Nu doar sălile de clasă, dar şi sala de sport, şi cantina. 200 de elevi ai Colegiului Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorge au lipsit de la cursuri, luni, din motive medicale. Marţi, numărul absenţilor ajunsese deja la 260.

Luminița Costea, director Colegiul Național Mihai Viteazul, a declarat: „S-a constatat că unul dintre copii era confirmat cu gri. S-a făcut triajul de către medicul şcolii. Au mai fost trimişi acasă, pe lângă cei care erau absenţi, încă zece copii care veniseră cu febră. Pentru ca virusul să nu se răspândească, autorităţile au decis că cea mai bună soluţie este suspendarea cursurilor pentru câteva zile.”

Tot mai mulți copii absentează din cauza gripei

Direcţia de Sănătate Publică şi-a făcut analizele corespunzătoare. A constatat că absenteismul se ridică undeva spre 25% din populaţia şcolară a unităţii de învăţământ respective şi a recomandat suspendarea cursurilor.

Totodată, din cele aproximativ 70 cadre didactice, 5 sunt în concediu medical. În tot acest timp, adică până luni, se va face o igienizare a tuturor spațiilor, a claselor, a căminului, a sălii de sport, dar și a cantinei liceului.

De la începutul sezonului rece, doar în judeţul Covasna au fost înregistrate peste 2.300 de cazuri de viroze şi de infecţii ale căilor respiratorii. la Colegiul Naţional Mihai Viteazul s-a înregistrat inclusiv un caz de gripă. Din acest motiv a fost şi închisă unitatea şcolară.

Medicii spun că decizia de a închide şcoala este cea mai bună, având în vedere numărul mare de îmbolnăviri şi riscul ridicat de transmitere a infecţiilor.

Citește și:

Școli și grădinițe închise în București din cauza gripei. Care sunt unitățile de învățământ în care au fost suspendate cursurile

Program limitat de vizită pentru aparţinători la Spitalul Judeţean Sibiu, din cauza gripei... Calendarul zilelor legale libere pe 2020. Care este unica zi liberă suplimentară acordată bugetarilor în noul an bisect...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x