Antena Căutare

Gripa sezonieră a mai luat o viaţă. Un bărbat din judeţul Harghita a murit. Ce măsuri de prevenție au început să se ia în țară

Gripa sezonieră a mai luat o viaţă. Un bărbat din judeţul Harghita a murit, fiind cel de-al 13-lea deces provocat de infecţia cu virus gripal de la începutul sezonului rece. În timp ce numărul celor care se îmbolnăvesc de gripă creşte de la o zi la alta, în şcolile din ţară se înteţesc măsurile de prevenţie.

La Iaşi, începând de astazi, toate şcolile şi grădiniţele au la intrare covoare stropite cu substanţe dezinfectante, iar cursurile la clase nu încep până când medicii şi asitenţii medicali din şcoli nu fac triajul.

Prepararea substanţei cu dezinfectant este primul lucru pe care îl fac angajaţii Şcolii Gimanziale Titu Maiorescu din Iaşi, dimineaţa, înainte ca elevii să intre la ore. Stropesc apoi covoarele de la fiecare intrare şi îi îndemnă pe copii să se şteargă bine pe tălpi.

La fel se întâmplă în toate şcolile şi grădiniţele din oraş. Măsurile au fost luate după ce primăria a suplimentat bugetul pentru a achiziţiona şi distribui 300 de cutii cu măşti, mânuşi şi substanţe dezinfectante. Părinţii spun că ideea este una foarte bună, având în vedere numărul mare de îmbolnăviri de gripă şi viroze, la nivel naţional.

Înainte de începerea orelor, medicii şcolari şi asistenţii medicali fac un prim triaj al elevilor, iar cei care prezintă simptome de gripă sau viroză sunt trimişi acasă.

În ciuda acestor măsuri, o gradiniţă din Iaşi a fost închisă timp de două zile, săptămâna trecută, din cauza numărului mare de cazuri de gripă şi viroze. Alte două şcoli din oraş au suspendat cursurile astăzi şi mâine pentru a se face dezinfecţia, tot din aceleaşi motive. Până acum, la Iaşi, numărul cazurilor confirmate de gripă nu a trecut de 30, însa este în creştere.

Încă doi muncitori întorşi din China s-au prezentat la Spitalul Judeţean Brăila pentru a se asigura că nu s-au infectat ... Femeie găsită moartă în toaleta unui restaurant. Polițiștii fac cercetări...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x