Antena Căutare

Guvernul a promis FMI ca va disponibiliza bugetari si in 2011

Reducerea numarului de angajati in sectorul public va continua si anul viitor, iar pentru a diminua deficitul bugetar la 3% din PIB in 2012, Executivul va restrange in continuare cheltuielile, inclusiv pentru salarii si prime.

Angajamentul de a continua politica de reducere a numarului de personal in sectorul public atat in 2010, cat si in 2011 a fost inclus in scrisoarea suplimentara convenita cu Fondul Monetar International la finalul misiunii din octombrie-noiembrie.

"Guvernul ramane angajat pentru reduceri in continuare de personal in sectorul public in perioada ramasa din 2010 si in 2011", se arata in scrisoare.

Executivul se angajeaza sa continue reducerea numarului de personal in sectorul public "printre altele" mentinand politica de angajare doar a unei persoane pentru sapte posturi eliberate.

In acelasi timp, Guvernul se angajeaza sa continue reforma sistemului educational, generand economii suplimentare ca un rezultat al "rationalizarii" infrastructurii scolare si a volumului de munca al cadrelor didactice.

La finele acestui an, numarul angajatilor in sectorul bugetar trebuie sa coboare la 1,29 milioane, conform intelegerilor anterioare cu FMI.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor Gheorghe Gherghina a declarat recent ca in decembrie 2009 erau 1,378 milioane de angajati in sectorul public, astfel ca disponibilizarile din acest an ar trebui sa se ridice la aproximativ 88.000 de bugetari.

El a mentionat ca trebuie disponibilizati 26.000 de angajati in perioada septembrie-decembrie pentru a ajunge de 1,29 milioane de salariati.

Scrisoarea suplimentara include si angajamentul Guvernului de a reduce deficitul bugetar in 2012 la 3% din PIB, dar releva ca acest obiectiv va impune mentinerea restrictiilor in zona de cheltuieli si poate obliga si la alte masuri suplimentare, fara ca la acest moment sa fie nominalizate.

"Pentru 2012, ne propunem sa reducem deficitul la 3% din PIB. Aceasta va necesita in continuare restrangeri de cheltuieli, inclusiv la salarii si bonusuri, si poate necesita masuri suplimentare", spune Guvernul.

Sursa: Jurnalul National

Sansa pe bani europeni: Plan de dezvoltare urbana, pentru Bucuresti... VIDEO! Razie de amploare in Sarulesti, Calarasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x