Antena Căutare

Orașul unde nu există niciun om fără locuință! Unde se află și cine s-a ocupat de donațiile adăposturilor

În România și în Europa, problema adăposturilor și a oamenilor fără adăposturi a luat amploare, astfel mii de oameni nevoiași nu au unde să locuiască, fie că le-a fost luată casa sau pur și simplu s-au născut pe străzi sau au pierdut-o din cauza viciilor și a datoriilor.

Gest minunat făcut de o primărie! Care este orașul în care nu există nicio persoană fără adăpost, indiferent cât este de săracă sau ce vicii are! Totul a fost făcut din compasiune pentru oameni ,,Din copilărie îmi amintesc că erau sute sau chiar mii de oameni care dormeau în parcuri ori în păduricile din apropiere. Erau la tot pasul, iar acum nu mai există așa ceva''

În România și în Europa, problema adăposturilor și a oamenilor fără adăposturi a luat amploare, astfel mii de oameni nevoiași nu au unde să locuiască, fie că le-a fost luată casa sau pur și simplu s-au născut pe străzi sau au pierdut-o din cauza viciilor și a datoriilor.

Situația este dramatică, dar încercăm să privim optimist și să sperăm că într-o bună zi această problema va avea o rezolvare și în țara noastră precum în alte țări.

Există un oraș binecuvântat în Europa, în care problema adăposturilor este rezolvată, iar aici există doar oameni fericiți care nu au grija unui adăpost deasupra capului.

Toate acestea au fost posibile, datorită asociațiilor caritabile și ale locuitorilor care au făcut donații pentru a le asigura un adăpost acestor oameni.

Acest miracol are loc în Finlanda, în capitala Helsinki,unde asociațiile caritabile și primăriile le asigură locuințe sociale tututor persoanelor care se află în aceste situații triste.
Acest model finlandez nu impune acestor persoane să renunțe la eventuale vicii pe care le ar putea avea, precum consum de droguri sau de băutură, spre deosebire de englezi, al căror cetățeni primesc locuințe în schimbul unor tratamente de vindecare.

Primăria din Helsinki menționează că acest mod de protejare a populației și de asigurare a unui acoperiș, este, creează și o economie a societății, căci oamenii nu se mai îmbolnăvesc în număr atât de mare și nu mai este nevoie să se trateze la spital de toate afecțiunile foarte costisitoare.

Viceprimarul Sanna Vesikansa afirmă că rezolvarea acestei probleme a societății a început acum 30 de ani, iar în prezent, rezultatele au dat roade: ,,Din copilărie îmi amintesc că erau sute sau chiar mii de oameni care dormeau în parcuri ori în păduricile din apropiere. Erau la tot pasul, iar acum nu mai există așa ceva. Nu sunt în Helsinki oameni fără adăpost', conform libertatea.

Gripa în România. Care e bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal?... Un nor de praf saharian ajunge în România. Va fi foarte cald în toată țara: Temperaturi de 17 grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x