Antena Căutare

Hepatita misterioasă care a împânzit deja 20 de țări. Avertismentul medicilor pentru părinții de pretutindeni

Noua formă de hepatită care dă motive de îngrijorare medicilor și părinților este în creștere. Boala a ajuns deja în 20 de țări iar medicii avertizează părinții să fie cât mai atenți la copiii lor.

hepatita misterioasa
Medicii avertizează asupra pericolelor noii hepatite misterioase care a ajuns deja în multe țări | Shutterstock

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, noua formă de hapatită la copii s-a răspândit, deja, în 20 de țări, la peste 230 de copii, dintre care 145 doar în Marea Britanie, scrie The Sun.

Oficialii nu spun, deocamdată, că situația este alarmantă, însă avertizează părinții să fie atenți la simptomele copiilor lor și anunță, totodată părinții ar trebui să știe simptomele acestei noi forme de boală.

Primele cinci cazuri de îmbolnăviri cu noua au fost semnalate în Scoția la sfîrșitul lunii martie când „medicii au realizat că văd ceva neobișnuit”, a declarat Meera Chand, directorul secției de infecții clinice a Agenției de Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

Medicii avertizează părinții să fie atenți la simptomele copiilor lor, mai ales la ochii celo mici

Copiii nu aveau niciunul dintre cele cinci virusuri cunoscute ale hepatitei, A, B, C, D și E. Au urmat SUA cu 27 de cazuri, Spania cu 13 și Israel cu 12 cazuri.

Majoritatea copiilor afectați sunt cei cu vârste până în 16 ani și cei mai mulți au fost anterior sănătoși din punct de vedere clinic.

Citește și:Hepatita „misterioasă”, confirmată la copii din România. Ce simptome prezintă boala și cum se poate preveni îmbolnăvirea

Potrivit aceleiași publicații, cauza principală ar fi adenovirusurile, care, în general provoacă răceala, bronșita sau diaree, iar acestea sunt în număr de aproxinmativ 50 de tipare.

Cel ce ar provoca acest tip de hepatită ar putea fi virusul nr 41, care cauzează dureri abdominale, stări de vomă și diaree.

Cam acestea ar fi simptomele principale, la care se adaugă febră, oboseală, urină închisă la culoare și lipsa a poftei de mâncare, se mai arată în sursa citată.

Așadar, medicii avertizează părinții să fie foarte atenți la copiii lor și mai ales la ochiii lor, deoarece unul dintre semne este îngălbenirea albului ochilor.

Ce prețuri au găsit turiștii români în Grecia. Avertismentele lor despre tarifele aplicate pentru cei ce plănuiesc vacan... Rezultate extrageri Loto 8 mai 2022. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Pl...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x