Antena Căutare

Hotărâre CNSU. Elevii continuă să învețe de acasă! Școala online se prelungește până la vacanța de iarnă

Școala online se prelungește până la data de 23 decembrie 2020, potrivit Comitetului Național pentru Situații de Urgență. După această dată, elevii vor intra în vacanța de iarnă.

Fetiță, participând la cursurile online
Școala online se prelungește până la vacanța de iarnă

Copiii și tinerii din învățământul preuniversitar vor mai sta o perioadă acasă și vor învăța în online, potrivit hotărârii CNSU, semnată pe 7 decembrie de premierul demisionar Ludovic Orban.

Așadar, învățatul online se prelungește până la vacanța de iarnă, deoarece numărul cazurilor zilnice de coronavirus continuă să fie ridicat și să pună presiune pe sistemul medical, se arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgențe.

CNSU: Până când se prelungește școala online

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice la nivelul României până la data de 7 decembrie 2020, (...), luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (...) se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, se arată în textul hotărârii CNSU.

Citește și: Top 10 tablete perfecte pentru școala online

Anul școlar a început în anul 2020, având o structură care urmărea trei scenarii: scenariul verde, când elevii participau cu toții la cursuri în format fizic, scenariul galben, când elevii participau în system mixt, jumătate de acasă, jumătate online și apoi făceau schimb și scenario roșu, când toți școlile se închideau, iar elevii participau la orele online. Aceste scenariii erau valabile în funcție de situația emidemiologică pe plan local.

Citește și: De ce se tem profesorii de înregistrarea cursurilor online

Ulterior, odată cu creșterea accelerate a cazurilor de coronavirus, școlile s-au închis și toate cadrele didactice au fost puse în situația de a face predare online.

Astfel, începând cu data de 9 noiembrie, prin ordin de ministru au fost suspendate pentru o perioadă de 30 de zile cursurile în format fizicpentru formele de învățământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal, universitățile fiind lăsate să ia singure astfel de decizii.

CItește și: Școlile din toată țara au intrat în scenariul roșu. Cât de pregătiți suntem?

Având în vedere că perioada ordinului expiră, CNSU a prelungit-o până la vacanța de iarnă.

Când începe și când se termină vacanța de iarnă pentru elevi și preșcolari

Vacanța de iarnă pentru elevi începe de la data de 23 decembrie 2020 și se încheie la 10 ianuarie 2021.

Citește și: Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion. ANM a anunțat cum va fi vremea în luna decembrie și de sărbători

Ulterior, elevii vor avea și o vacanță intersemestrială, de la data de 30 ianuarie până la data de 7 februarie 2021.

24 ianuarie, care este zi liberă legal, va fi în anul 2021 duminică, ceea ce înseamnă că elevii nu vor avea o zi de vacanță în plus.

Cine a fost Sfântul Nicolae și ce tradiții și superstiții există pe 6 decembrie. De ce e bine să nu te cerți în această ... Crește oferta de joburi înainte de sărbători. Peste 5.000 de joburi de curieri, promoteri sau șoferi sunt disponibile pe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x