Antena Căutare

Veste excelentă pentru români! Hotelurile vor fi deschise după 15 mai, dar rămân restricţii la restaurante

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că după data de 15 mai vor fi deschise hotelurile, dar nu şi restaurantele, având în vedere că acestea din urmă prezintă un mare risc epidemiologic.

Veste excelentă pentru români! Hotelurile vor fi deschise după 15 mai, dar rămân restricţii la restaurante Galerie
Hotelurile se redeschid din 15 mai | Hepta

"Vom deschide comerţul. Sigur, cu excepţia mallurilor. Dar comerţul va fi deschis. Şi e important că se deschide comerţul, pentru că oamenii pot să cumpere şi atunci va creşte producţia, va fi un stimulent pentru reluarea producţiei în anumite ramuri. Libertatea de circulaţie în interiorul localităţii cu siguranţă va afecta favorabil companiile care comercializează combustibil, pentru că o să crească consumul. (...) Hotelurile vor fi deschise. Hotelurile nu vor fi sub restricţie după 15 mai", a anunțat Orban.

Veste excelentă pentru români! Hotelurile vor fi deschise după 15 mai, dar rămân restricţii la restaurante

Hotelurile se deschid din 15 mai

Hepta

*Ludovic Orban anunță că restaurantele rămân închise; Foto: Hepta

Restaurantele, barurile și cafenelele rămân închise după 15 mai

De cealaltă parte, restaurantele rămân închise și vor funcționa doar pentru take-away. Potrivit premierului, cel mai probabil va mai dura până când restaurantele, barurile și cafenelele vor fi redeschise.

Citește și: Ce înseamnă starea de alertă, ce va fi decretată în România din 15 mai. Iată ce obligații vor avea cetățenii!

"Restricţii vor fi la restaurante, cafenele, baruri. Astea vor rămâne. Din evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele - mai ales în spaţii închise - sunt considerate printre cele mai mari riscuri epidemiologice. Şi probabil va mai trece un timp până să se poată da drumul la restaurante, cel puţin în spaţii închise", a precizat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

Elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a se întorc la şcoală. Cum vor arăta orarele în cele două săptămâni... Valul doi al epidemiei de coronavirus în România ar putea să nu mai vină?! Explicațiile profesorului Horațiu Moldovan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x