Antena Căutare

Iarna e tot mai aproape. Cea mai bună metodă de a dezgheța geamurile mașinii

Meteorologii anunţă că ne aşteaptă o iarnă grea, cu temperaturi scăzute şi ninsori. Prin urmare, şoferii nu doar că vor avea de trecut cu brio testului de a conduce pe vreme potrivnică, ci şi de a reuşi să între în maşină pentru a o curată că să aibă vizibilitate normală

Meteorologii anunţă că ne aşteaptă o iarnă grea, cu temperaturi scăzute şi ninsori. Prin urmare, şoferii nu doar că vor avea de trecut cu brio testului de a conduce pe vreme potrivnică, ci şi de a reuşi să între în maşină pentru a o curată că să aibă vizibilitate normală.

Nu mai surprinde pe nimeni când şoferii se trezesc dis-de-dimineaţă şi îşi găsesc autovehiculul îngheţat şi plin de zăpadă. Sunt nenumărate modalităţi prin care oamenii încearcă să îşi uşureze muncă de deszăpezire. Astfel, unii folosesc maturi, lopeţi, raclete, pe când alţii folosesc soluţii de dezgheţat pentru a reuşi să cureţe maşină.

Însă nu toţi şoferii aleg metodă potrivită când vine vorba de dezgheţarea maşinii, astfel producându-se pagube. Fie se zgârie sau sare vopseaua, fie se rup chederele, sau chiar se sparg uneori geamurile.

Problemele cu care şoferii se confruntă în astfel de situaţii sunt următoarele: uşi blocate de gheaţă, dop de gheaţă la încuietoare sau prezenţa unui strat gros de zăpadă pe geamuri, relatează revista.meteo.ro.

În primul şi în primul rând, trebuie să reuşiţi să deschideţi una dintre portiere pentru a putea intră în maşină că să o porniţi. Este recomandat să nu forţaţi uşile deoarece chederele se pot rupe. Una dintre cele mai eficiente soluţii este de a aplică un strat de spray special pentru dezgheţare. În cazul în care nu dispuneţi de un asemenea spray, puteţi folosi spirt sau lichidul de parbriz special conceput pentru iarnă. După ce turnaţi lichidul peste suprafaţă îngheţată aşteptaţi câteva momente până când apucă să îşi facă efectul.

Atenţie! Nu folosiţi apă caldă când încercaţi să dezgheţaţi maşină. Riscaţi că geamurile să se spargă sau că vopseaua să sară!

După ce aţi intrat în maşină, porniţi motorul şi daţi drumul la încălzire. Totuşi, dacă aveţi senzor de ploaie trebuie neapărat să îl dezactivaţi. În caz contrar, ştergătoarele dumneavoastră se vor porni în cazul în care parbrizul este îngheţat. Este recomandat să porniţi ştergătoarele doar în momentul în care parbrizul este dezgheţat complet şi curat. De asemenea, NU folosiţi ştergătoarele în cazul în care acestea sunt îngheţate deoarece se vor deteriora foarte uşor. Pentru a nu întâmpina astfel de probleme trebuie doar să le ridicaţi ori să le scoateţi peste noapte.

Ministrul Educaţiei a făcut un anunţ important! Ce se întâmplă cu evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a... Vești tot mai proaste! Weekend-ul aduce cod galben de vreme rea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x